Serkan Keskin kimdir? Hangi dizilerde oynadı? 

Serkan Keskin ve Meriç Aral çifti, uzun bir ilişkinin ardından nikah masasına oturdu. Düğün görüntülerinin ardından, ünlü oyuncu Serkan Keskin'in hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki, Serkan Keskin kimdir ve hangi dizilerde rol aldı? İşte yanıtı…

Serkan Keskin ve Meriç Aral çifti, uzun bir ilişkinin ardından nikah masasına oturdu. Düğün görüntülerinin ardından, ünlü oyuncu Serkan Keskin'in hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Peki, Serkan Keskin kimdir ve hangi dizilerde rol aldı? İşte yanıtı…

Serkan Keskin, 25 Kasım 1978'de İzmit'te doğmuş Türk oyuncudur. Oyunculuk kariyerine, 1997 yılında ünlü tiyatro yönetmeni Işıl Kasapoğlu'nun sanat yönetiminde kurulan İzmit Şehir Tiyatrosu'nda tiyatro kursu alarak başlamıştır. 1998-2001 yılları arasında bu tiyatroda çeşitli oyunlarda rol almıştır. Eğitimini geliştirmek için İstanbul'a taşınan Keskin, 1999-2002 yılları arasında Akademi İstanbul'da eğitim aldıktan sonra, 2002'de Işıl Kasapoğlu ile birlikte Semaver Kumpanya'nın kurucuları arasında yer almıştır. Tiyatro alanındaki başarılı çalışmalarıyla 32. İsmail Dümbüllü Ödülü'ne layık görülmüştür.

DİZİ KARİYERİ

Serkan Keskin, televizyon kariyerinde birçok projede yer almıştır. Bunlar arasında:

- Hırsız Polis
- Bu Kalp Seni Unutur mu?
- Deli Saraylı
- Leyla ile Mecnun
- Ben de Özledim
- Beş Kardeş

Özellikle, absürt komedi dizisi Leyla ile Mecnun'da canlandırdığı "İsmail Abi" karakteriyle geniş bir izleyici kitlesine ulaşmıştır. Aynı zamanda dizinin yönetmeni Onur Ünlü ve diğer oyuncularla birlikte ‘Leyla the Band' isimli müzik grubunu kurarak müzikal yeteneklerini de sergilemiştir.

SİNEMA KARİYERİ

Keskin, sinema dünyasında da önemli projelerde yer almıştır. İlk sinema deneyimini Reha Erdem'in yönettiği “Korkuyorum Anne” filmiyle yaşamıştır. Ayrıca Yavuz Turgul'un “Gönül Yarası” filminde ve Zeki Ökten'in “Çinliler Geliyor” filminde rol almıştır. Özcan Alper'in uluslararası festivallerde ödüller kazanmış olan “Sonbahar” filmi sonrası Aydın Bulut'un “Başka Semtin Çocukları” filminde de görev almıştır.

2008'de Onur Ünlü ile tekrar bir araya geldiği “Güneşin Oğlu” filminden sonra, “Leyla ile Mecnun”, “Beş Kardeş” gibi projelerde birlikte çalışmayı sürdürmüştür. 2014 yılında çekilen “İtirazım Var” filmindeki "İmam Selman Bulut" rolüyle 51. Antalya Altın Portakal Film Festivali ve 20. Sadri Alışık Sinema Ödülleri'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerini kazanmıştır. Aynı yıl, “Silsile” filmindeki performansıyla 21. Adana Altın Koza Film Festivali'nde "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü elde etmiştir.

ROL ALDIĞI DİĞER FİLMLER

Serkan Keskin'in sinema kariyeri, şu önemli yapımlarla devam etmiştir:

- Pus
- Vavien
- Av Mevsimi
- Takiye: Allah'ın Yolunda
- Unutma Beni
- Eylül
- Yeraltı
- Yabancı
- F Tipi Film
- Yok Artık
- Limonata
- Tereddüt
- Tatlım Tatlım
- Cingöz Recai
- Güven
- Kelebekler
- Kronoloji
- Ahlat Ağacı (Nuri Bilge Ceylan'ın 2017 yapımı)

Bakmadan Geçme