Sesimizi duyan var mı?

İzmirli depremzedeler, Bayraklı'daki konteyner kentin önünde bir araya geldi. 13 Mart'a kadar konteynerlerden çıkmaları gerektiği söylendiğini dile getiren depremzedeler iktidara 'Sesimizi duyan var mı?' diye seslendi.

TAKİP ET

30 Ekim 2020 yılında meydana gelen depremin ardından İzmirli depremzedeler Bayraklı'da kurulan konteyner kentte yaşamaya başladı. Konteyner kentin önünde bir araya gelen İzmirli depremzedeler, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen depremzedelere alan açmak için konteynerlerden çıkmaları istendiğini öne sürdü. İzmirli depremzedeler iktidara 'Sesimizi duyan var mı?' diye seslendi. Eylemde yer alan 'Barınma hakkı istiyoruz', 'Tek başına yaşamak suç mu?', 'Sokakta kalmak istemiyoruz' pankartları dikkat çekti. Öte yandan depremzedeler kendilerine sağlanan ücretsiz internetin bir ay önce kesildiğini iddia etti.

'ÇEVİK KUVVET ZORUYLA'

Bir araya gelen depremzedeler adına konuşan Meryem Tülin Yunlu, 'Bize yazılı bir kğıt verdiler, bunun tebligat olduğunu kabul etmiyoruz. Bizim imzalamamızı istedikleri kğıtta Vali'nin imzası da yok. Öncelikli olarak yalnız yaşayan insanların çıkarılmasını istiyorlar. Bizim yalnız yaşama hakkımız yok mu? Pazartesi süremiz dolacak, Salı günü çevik kuvvet ile atılacağımız söyleniyor' dedi.

Yunlu, TOKİ'ler yapılana kadar konteyner kentte konaklamaya devam etmek istediklerini belirterek, 'Bize gösterdikleri kğıdı elimize bile vermediler, sadece okuyabildik. Bir tebligat gelmeden gelmiş gibi davranıyorlar. Ben neden çevik kuvvet ile atılıyorum? Buraya kucak açılarak kabul edildim. Bu bizim çok ağrımıza gitti. Oturmayan yalnızca eşyası olan insanlar çıkarılmadı, burada kalan bizleri çıkartmak istiyorlar. Bizi yanlış anlamasınlar, ev hibe edilsin istemiyoruz. Burada çocuklarımız var, buradan çıkarsak okullar da değişmek durumunda kalacak. Öğrenciler, LGS ve YKS bu kadar yaklaşmışken nasıl çıksınlar?' diye konuştu.

Haber: SILA ARABACIOĞLU

Fotoğraflar: BATUHAN VURUŞKANLAR

Bakmadan Geçme