Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi açıldı, göstermediler! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla açılan Menemen Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi’nde, açılışı takip etmek...

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katılımıyla açılan Menemen Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi'nde, açılışı takip etmek isteyen yerel gazetenin muhabirleri ve kameramanları içeri alınmadı. Başkan Soyer'in hastane eksiklerini kontrol etmesi sırasında artan kalabalık nedeniyle dışarıda kalan basın mensupları içeri girmek istedi, ancak zabıta ve belediye görevlileri izin vermedi. Tartışma sırasında zabıta personeli, basın mensuplarına hiddetle tepki gösterdi ve kameralar kayıt altına alındığında olay daha da gerildi. Görevlilerin müdahalesiyle zabıta personeli alandan uzaklaştırıldı. Zabıta, basın mensuplarına 'Haber mi yapacaksınız, nereye yazarsanız yazın, nerede haber yaparsanız yapın' diyerek ayrıldı.

Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi açıldı, göstermediler! #seyrek #hayvanhastanesi #tuncsoyer #2000LerKartalda pic.twitter.com/hvlLWjbThl

— Yeni İzmir (@GazeteYeniizmir) January 21, 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menemen Seyrek'teki ''Sahipsiz Hayvan Hastanesi''nin açılışı gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açılış konuşmasında, ''Kimse bize medeni ülkelerde olduğu gibi hayvanları uyutalım demesin. Ne uyuturuz ne de uyuruz'' dedi.

Aysun Güler/Yeni İzmir- Türkiye'nin en modern ve kapsamlı sahipsiz hayvan hastanesi olma iddiasıyla yola çıkan 'Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi'nin açılışı gerçekleşti. Açılış törenine İzmir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Selim Özkan, CHP İzmir İlçe temsilcileri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, HARK (Hayvan Arama Kurtarma Derneği) ve SEHAYDER (Seferihisar Hayvan ve Doğa Dostları Derneği) gibi sivil inisiyatifler katılım gösterdi.

''SORUMLULAR ÜLKEYİ YÖNETENLERDİR''

Hastanenin açılış töreninde konuşan Tunç Soyer, sokak hayvanlarının itlaf edilmesine karşı olduklarını söyledi. Soyer, ''Doğaya kuru bir merhamet değil, adalet borçluyuz. Bugün yaşanan ve vatandaşlarımızın sokak hayvanları tarafından zarar görmesine neden olan üzücü olayların sorumlusu sokak hayvanları değil, bu ülkeyi yönetenler, sorunu görmezden gelen hükümet ve bazı yerel yönetimlerdir'' dedi.

''BİRKAÇ GÖMLEK ÜSTTEYİZ''

Uzun süredir kamuoyunda sokak hayvanlarının bertaraf edilmesiyle ilgili söylemleri üzüntüyle izlediğini dile getiren Soyer açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Can dostlarımıza sahip çıktığımızı gösteren bir adalet arayışını başlatıyoruz. Seyrek Sahipsiz Hayvan Hastanesi bu hareketin mihenk taşı olacak. Hastane, Türkiye'de bir belediye tarafından hizmete alınan ve tamamı kamu kaynaklarıyla hizmet veren hayvan hastanesidir. Bizler bu ülkenin insanları olarak hayvan hakları konusunda batıdan birkaç gömlek üstteyiz. Kısacası batıya göre daha uygarız. Yaşam alanlarımızda can dostlarımızla birlikte yaşarız. Anadolu insanının asırlardır süren tercihidir bu. Batıdan sanat, kültür, teknoloji gibi konulardan ilham alınabilir ancak hayvanların adaleti konusunda onlar bizden ilham almalılar. Kimse bize uyutalım geçelim demesin. O medeni ülkelerin gelecek kuşakları bugün bizim kölelik yaşayan atalarımızı sorguladığımız gibi sadece sokak hayvanlarına değil tüm canlılara gösterdikleri duyarsızlıklar nedeniyle sorgulayacaklarına hiç şüpheniz olmasın. Biz bu bilinçle ne uyuruz ne de uyuturuz.

''SEVMEK ZORUNDADIR''

Belediye tarafından açılan mama üretim tesisine de konuşmasında yer veren Soyer, tesiste ayda 18 bin kilo köpek maması ürettiklerini söyledi. Soyer açılışın yapıldığı hastanedeki imkanlardan da bahsederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

Hastanemizde laboratuvarımız, yoğun bakım birimimiz, cerrahi müdahale ünitemiz, diş tedavi ünitelerimiz mevcut. Uzman personellerimizle 7 gün 24 saat çalışıyor olacağız. Hayvan hakları konusunda ülkemizde çağ atlatan bu örnek hizmetimiz İzmir'e çok yakıştı. Hayvan seven insanı da sever derler. Ben de diyorum ki insan seven hayvanı da sever, sevmek zorundadır.

Aysun Güler

Bakmadan Geçme