Sezon başlıyor, odaları boşaltın!

Maraş Depremi'nin ardından İzmir'de otellere yerleştirilen depremzedelerin konaklama süresi doluyor. Sezona hazırlanan otelciler
ve evsiz kalan depremzedeler ne yapacaklarını kara kara düşünüyor.

TAKİP ET

Özellikle İzmir ve Antalya başta olmak üzere otellere yerleştirilen depremzedelerin, turizm sezonu başlamadan önce otellerden çıkarılmaları için çalışma başlatıldığı ileri sürüldü. Afet bölgesine dönemeyecek olanlar için konteyner ya da kiralık ev arayışı başladığı ifade edilirken, turizmcilerin 'Turizm sezonuna kadar depremzedeleri ağırlamaya devam edeceğiz' düşüncesinde oldukları kaydedildi.

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinin ardından yaklaşık 80 bin depremzedenin 75 bini Antalya, 5 bini ise İzmir ve çevre illerdeki otel, motel, pansiyon ve apartlara yerleştirildi. Turizm sezonunun yaklaşmasıyla otel yöneticileri, depremzedelerin daha fazla otellerde ağırlanamayacağı gerekçesiyle hükümetten farklı bir çözüm talebinde bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı konuyla ilgili kapsamlı bir çalışma başlattı. Otellerde kalan depremzedelerden kendi şehirlerine dönebilecek olanların listesi hazırlanırken, dönemeyecek olanlar için ise konteyner ve kiralık ev arayışı başladı.

Turizmciler, turizm sezonu yaklaşırken depremzedelerin kalacak yer sorunu için çözüm arayışlarının sürdüğünü belirtti, 'Çeşme otelleri de depremzedeleri kabul etmeye başladı. Faaliyete 12 ay devam eden oteller ile bazı kapalı olan oteller, depremzedelerin konaklamalarına açıldı. Ramazan Bayramı ile yani 21 Nisan tarihi itibari ile turizm sezonu başlar. Bu zamana kadar depremzedeleri ağırlamaya devam edeceğiz' diye konuştu.

Bir ailenin uzun süreli konaklamasının uygun olmadığına dikkat çekilirken, İzmir'de geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'in başlatmış olduğu kira yardımı ve konteyner kampanyasında hedeflere ulaşmanın sevindirici olduğu kaydedildi.

Kira yardımı ya da konteyner yardımı yapılacak ya da kalıcı ikamet edecekleri konutlara aktarılacak afetzedelerin otellerde kalanlardan seçilmesi gerektiği vurgulanırken, turizmciler 'Gönül ister ki belli bir süre sınırı olmaksızın depremzede vatandaşlarımız ağırlanabilsin tabii, ama bir de hayatın gerçekleri var. Onların da otel odalarında devamlı ikamet etmeleri çok sıkıntılı. Çeşme otelleri, Antalya otelleri gibi beş yıldızlı komple turistik oteller değil. Yaklaşık 16 metrekarelik odalarla daha çok pansiyon otelciliği yapılıyor. Bir ailenin uzun süreli konaklamasına uygun değil' diye konuştu.

 

Haber Merkezi 

Bakmadan Geçme