Sezona 'Çirkinim İşte Kime Ne!' İle hızlı başladı

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, 2024-2025 sezonuna çocuk müzikali 'Çirkinim İşte Kime Ne!' ile merhaba dedi. Hangi oyunlar bu sezonda sahnelenecek? Tiyatronun arkasındaki yaratıcı ekip kimlerden oluşuyor? Yeni sezonda Karşıyakalılara hangi sürprizler var? Tüm detaylar haberimizde...

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, 2024-2025 sezonunu “Çirkinim İşte Kime Ne!” adlı çocuk müzikali ile açarak izleyicilere unutulmaz bir başlangıç sundu. 1996 yılından bu yana Karşıyaka'nın kültür ve sanat hayatına değer katan tiyatro, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde sahnelenen bu yeni oyunla seyirciden tam not aldı. Çocuklara evrensel insan hakları ve hayvan haklarını anlatan bu müzikal, genç izleyiciler kadar yetişkinlerin de ilgisini çekti.

Öz Kaynaklarla Hazırlanan Bir Başarı

Yazar Özlem Atasoy Barok tarafından kaleme alınan “Çirkinim İşte Kime Ne!”, ünlü çirkin ördek yavrusu masalını yeniden yorumlayarak sahnede can buldu. Oyunun kostüm ve dekor tasarımları, Karşıyaka Belediyesi çalışanları tarafından hazırlandı. Genel Sanat Yönetmeni Zekeriya Hocalar liderliğindeki ekip, müziklerini de yine belediye personeliyle hayata geçirdi. Çocuk oyuncuların performanslarıyla zenginleşen oyun, sezonun güçlü bir başlangıcı olarak değerlendirildi.

Yeni Sezonun Oyunları Merakla Bekleniyor

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, yalnızca çocuklarla sınırlı kalmayıp yetişkin izleyicilere yönelik oyunlarla da seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Ekim ayında, çocuklar için “Pinokyo” sahnelenecek, yetişkinler ise “Çıkmaz Sokak” adlı oyunu izleyebilecek. Kasım ayından itibaren çocuklar için “Çiçek Prenses”, yetişkinler için ise “Batakhane Güzeli” sahneye taşınacak.

“Tiyatromuz İlçemize Değer Katıyor”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Belediye Tiyatrosu'nun ilçenin kültür ve sanat hayatına büyük katkıda bulunduğunu vurguladı. Başkan Ünsal, "Göz bebeğimiz olan tiyatromuz, her sezonda olduğu gibi bu sezonda da vatandaşlarımızı birbirinden başarılı oyunlarla buluşturacak. Çocuklarımız tiyatro kültürü ile büyüyor, vatandaşlarımız kaliteli yapımlara kolayca ulaşabiliyor. Tüm ekibimize başarılar diliyor ve tüm Karşıyakalıları oyunlarımıza davet ediyorum" dedi.

Yeni sezon boyunca Karşıyaka'da tiyatro dolu günler izleyicileri bekliyor.


Bakmadan Geçme