SGK Uzmanından emekliler için olay yaratan bir iddia!

15 milyonun üzerinde emekli, maaşlarına yapılacak zam oranının açıklanmasını beklemeye devam ediyor. TÜİK tarafından açıklanan 6 aylık...

15 milyonun üzerinde emekli, maaşlarına yapılacak zam oranının açıklanmasını beklemeye devam ediyor.

TÜİK tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon oranının emekli zamları için yetersiz kalacağını belirten milyonlarca vatandaş, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de memur ve memur emeklisi ile benzer oranda artış hakkı alması gerektiğini savunuyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli zamlarının bu yıl kademeli olarak uygulanacağını belirtirken, maaşlarında artış bekleyen vatandaşlara 'seyyanen zam' müjdesi verdi.Mevcut enflasyon oranlarına refah payı eklemesi yapılacağını belirten Erdursun, buna karşın ortaya çıkacak zam oranının tüm emekli maaşları için geçerli olmayacağını belirtti.

Halihazırda 7 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının 9 ayı aşkın süredir zamlanmadığını belirten Erdursun, hükümetin alacağı karar ile en düşük emekli maaşı alan milyonlar için seyyanen artışa gideceğini açıkladı.

Yapılacak artışla birlikte emekli maaşlarının 11 bin 250 ile 12 bin lira seviyelerine çıkarılacağını belirten uzman isim, mevcut şartlarda 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan emekliler içinse seyyanen artıştan aynı oranda yararlanmanın mümkün olmayacağını açıkladı.HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme