Siber dünya tehlikesi: Discord ve Telegram paylaşımlarına gözaltı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Discord ve Telegram platformlarında suç unsuru içerikli paylaşımlar yapan iki çocuğun gözaltına alındığını duyurdu. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Discord ve Telegram platformlarında suç unsuru içerikli paylaşımlar yapan iki çocuğun gözaltına alındığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya'nın aktardığı bilgilere göre, Discord üzerinde suç unsuru videolar düzenleyen B.T. ile Telegram'da "Hz Ebu Cehil" isimli grupta "Çocuk Müstehcenliği, Polise ve Şehitlere Hakaret, Dini Değerleri Aşağılayıcı" içerikler paylaşan A.D.C., İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından yakalandı.

“SİBER ZORBALIKLAR YAPANLARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ”

Gözaltına alınan B.T. ve A.D.C.'nin ifadeleri, psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacak. Bakan Yerlikaya, siber zorbalığa karşı mücadelenin devam edeceğini vurgulayarak, “Çocuk Müstehcenliği, Polise ve Şehitlere Hakaret, Dini Değerleri Aşağılayıcı” paylaşımlar yapan A.D.C. adında çocuk İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince muhafaza altına alındı. B.T. ve A.D.C.'nin ifadeleri psikolog eşliğinde Cumhuriyet Savcısı tarafından alınacak. Milli ve manevi değerlerimiz aşağılayan, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, cinsel istismara neden olan siber zorbalıklar yapanlara göz açtırmayacağız. Çocuklarımızı kötülüklerine ve sapkın düşüncelerine alet edenler, hangi deliğe saklanırlarsa saklansınlar, onları bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Bakmadan Geçme