Şifalı elleriyle yoksulluğa da çare arardı

Turgay Kılıç-İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Süleyman Kaynak, yoksulların ve emeklilerin sağlığa ulaşabilmesi konusunda yazılar yazan,...

Turgay Kılıç-İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Süleyman Kaynak, yoksulların ve emeklilerin sağlığa ulaşabilmesi konusunda yazılar yazan, araştırmalar kaleme alan Dr. Ergün Demir'i anlattı. Sesinin titrediği yerlerde hüznünü gizlemeye de çalışan Dr. Kaynak, meslektaşlarıyla Dr. Demir'i son yolculuğuna uğurlamak için 13.00'da Narlıdere Cemevi'ndeydi.

Yüzlerce sağlık çalışanın bulunduğu cenaze töreninde sevenler gözyaşlarını tutamayarak, Dr. Ergun Demir'in tabutu başında bekledi.

Dr. Süleyman Kaynak

'Acılı ve hüzünlüyüz'

Amansız bir şekilde hayatını kaybeden 58 yaşındaki Dr. Ergün Demir, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi eski Başkanlığını yürütmüş, herkese olumlu ve güzel yaklaşımında bulunan kişiliğiyle de çevresinde 'babacan' tavrıyla da bilinirdi.

Çalışmalarında yoksulluğu en ön planda tuttuğunu anlatan meslektaşı Dr. Süleyman Kaynak, 'Beklenmedik bir şekilde sevgili Doktor Ergun Demir'i kaybettik. O sebepten ötürü acılı ve hüzünlü bir gündeyiz. Bundan sonraki yaşamımızda da acılı ve hüzünlü olacağız' dedi.

'Yoksulluğa karşı kalem oynatırdı'

Sağlık camiasında çok sevilen ve yoksulluğun verdiği zorluklara pencere açan Dr. Demir, akademik araştırmalarında yoksulların sağlık imknlarından yararlanamadığına yönelirdi. Tabip Odası İzmir Başkanı Dr. Kaynak, 'Çevresine sürekli pozitif enerji yayan, çevresindeki her insana olumlu katkılar sunan çok değerli bir insandı. Hekimlik görevince de hem hastalarına hem meslektaşlarına hem de çevresindeki diğer insanlara karşın çok merhametli, iyi niyetli ve fedakrdı. Mesleki olarak da çok ciddi araştırmaları vardı. Bu araştırmalarına özellikle toplumun yoksulluğunda sağlık alanındaki tedavi alma konularındaki maddi yetersizliğine dikkat çekerdi. Bu nedenle de zaman zaman Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) faaliyetleri, bütçesi ve sağlıkta uygulama tekniği gibi yoksul ve emeklilerin yaşadığı sorunlara karşın yazılar yazardı' dedi.

'Kutup yıldızı gibiydi'

Başkan Kaynak, 'Dolayısıyla gerek TTB gerek Tabipler Odası Bölge Başkanlığı yaptığı SES için çok önemli, adeta kutup yıldızı dediğimiz yol gösterici bir arkadaşımız, meslektaşımızdı. Çok erken ve zamansız kaybettik' dedi.

Özel Haber

Bakmadan Geçme