Sigara ölümlerinden sonra ilk sırada 'obezite' var

Yeni Kiraz'dan Göksu Tekin'in haberine göre tiroid, mide, meme, karaciğer gibi alanlarda faaliyet gösterdiğini söyleyen Erol,...

TAKİP ET

Yeni Kiraz'dan Göksu Tekin'in haberine göre; tiroid, mide, meme, karaciğer gibi alanlarda faaliyet gösterdiğini söyleyen Erol, günümüz teknolojisi ile Laparoskopik (kapalı yöntem)@ cerrahi tekniğiyle hastalarını tedavi ettiğini belirtti. 'Safra kesesi fıtık ve obezite tedavisinde bu tekniği kullanıyoruz' diyen Erol, 'Hemen hemen bütün organ tedavilerinde başvurduğumuz yöntemdir. Bu yöntem hastanın ağrı ve kanama süresini daha rahat atlatmasına olanak tanıyor' sözlerini de ekledi.

Erol, 'Obezite cerrahisi günümüzün en popüler konularından biri çünkü sedanter yaşam tarzı nedeniyle hareketsiz bir toplum olduk, aşırı karbonhidrat nedeniyle obeziteyi üst sıralara taşıdık' diye konuştu.

KİMLERE ÖNERİLİYOR?
Erol, 'Vücut kitle indeksi 35 in üstünde ve ek bir hastalığa sahip kişilere(şeker, tansiyon, kalp) ek bir hastalığı olmayan ancak vücut kitle indeksi 40'ın üstüne olanlara obezite tedavisi öneriyoruz. Obezite cerrahisini laparoskopik ve robotik yöntem uyguluyoruz. Bu alanda tüm dünyada altın standart olan tüp mide ameliyatı ve gastrik bypass ameliyatlarını hastanemizde yapıyoruz' ifadelerini kurdu.

Erol, 'Obezite cerrahisi son 5 yıl içerisinde büyük bir ivme kazandı. Obezite cerrahisi sıradan bir tedavi yöntemi değildir. Ameliyattan önce hastaları çok iyi irdelemek, ek problemlerini öğrenmek ve çoklu disiplinlerin bir araya gelerek bu hastalıkla mücadele etmesi şart' ifadelerinde bulundu.

Bu sürecin çocukluk sürecinden ele alınarak değerlendirilmesi gerektiğinden bahseden Erol; ebeveynler olarak çocuklarımızı dışarıda satılan yüksek kalorili gıdalardan uzak tutmamız gerektiğini söyledi. Erol, 'Obezite kavramını yetişkinlerde önlemekten önce çocukluk döneminden bakmak lazım. Buna halk sağlığı problemi olarak yaklaşmak zorundayız. Bunun için ilk olarak araba kullanımı azaltılmalı, bilgisayar ve televizyon başında geçirdiğimiz süreyi azaltmak zorundayız. Eğer imknımız varsa bisiklet ve yürüyüşü tercih ederek enerji harcatan alanlara yönelmeliyiz' diye konuştu.

Erol, 'Safra kesesi, fıtık ve obezite tedavisinde kapalı yöntem (laparoskopik) yöntem başta olmak üzere hemen hemen tüm organların hastalıkları ve kanserlerin cerrahisi tedavisinde laparoskopik yöntem kullanarak hastaların ameliyat sonrası ağrıları ve ameliyat sırasında kanamaları daha az oluyor. Hastalar günlük yaşantılarına daha kısa sürede dönebiliyor.' diyerek sözlerini sonlandırdı. (M.T.)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme