Sinan Ateş davasında 22 sanığın yargılaması sürüyor

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili olarak 22 sanığın yargılandığı dava, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı davanın duruşması devam etti. Dava, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görüldü.

Duruşmaya, sanıklar, taraf avukatları ve müşteki Ayşe Ateş ile yakınları katıldı. Mahkeme başkanı, duruşma salonunda yalnızca mahkeme tarafından söz verilenlerin konuşmasına izin verileceğini belirtti. Ayrıca, sanık Mustafa Ensar Aykal'ın avukatı tarafından duruşmanın kapalı yapılmasına dair yapılan dilekçe oy birliğiyle reddedildi.

BİLİRKİŞİ RAPORU ÜZERİNE TARTIŞMALAR

Mahkeme başkanı, bilirkişi raporuna karşı sanıkların beyanlarının alınacağını ifade etti. Tutuklu sanık Doğukan Çep'in avukatı Emine Tosun, bilirkişinin raporunu eleştirerek, “Ben herkesin huzurunda bu bilirkişiyi tebrik etmek isterim ve kendisi insanüstü bir tutum göstermiştir. Selman Bozkurt dahil bu bilirkişi raporunu okurken kahkaha attığını düşünüyorum çünkü Selman Bozkurt solundan değil sağından vurulmuştur. Ben söz konusu bilirkişi hakkında da suç duyurusunda bulundum ve bu bilirkişi raporunun reddedilmesini talep ediyorum” dedi.

Sanık Çep de bilirkişi raporuna karşı çıkarak, “Selman Bozkurt sağ omzundan vurulduğu halde sol omzundan vuruldu yazmış. Yerden seken tozları görüyor, mandıra arabasını görüyor arabanın içindeki görgü tanığını rapora yazmıyor bari bunları da yazsaydı” şeklinde konuştu.

DURUŞMAYA ARA VERİLDİ

Sanık avukatlarının bilirkişi raporuna itirazlarının ardından, mahkeme başkanı, avukatların tevsii tahkikat taleplerini değerlendirmek üzere duruşmaya 1 saat ara verdi. Duruşma sırasında resmi basın kartı olmayan gazeteciler salona alınmadı.

Bakmadan Geçme