Sinan Ateş davasında yargılama sürüyor 

Sinan Ateş'in öldürülmesi davasında 22 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanık Mustafa Ensar Aykal, cinayetle ilgisinin olmadığını öne sürdü.

Sinan Ateş'in öldürülmesi davasında 22 sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanık Mustafa Ensar Aykal, cinayetle ilgisinin olmadığını öne sürdü.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmaya Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, sanıklar ve taraf avukatları katıldı. Duruşmayı eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da takip etti. Mahkeme başkanı, sanık Eray Özyağcı'nın duruşmayı izleyen gazetecilere yaptığı “tetik” işaretinin jandarma tarafından tutanak altına alındığını aktardı. Duruşma, savcının mütalaasına karşı sanık ve avukatların beyanlarıyla sürdürüldü. İddianamede azmettirici olarak belirtilen Doğukan Çep'e otelde yer ayırttığı iddia edilen tutuksuz sanık Alper Atay, olay hakkında hiçbir şey bilmediğini ve beraatini talep etti.

“BU DEĞERLENDİRME EN HAFİF TABİRİYLE HATALIDIR”

Tutuklu sanık Mustafa Ensar Aykal, aleyhinde ileri sürülen iddiaların asılsız olduğunu savundu. Aykal, Tolgahan Demirbaş'ın telefon imajı üzerinden hazırlanan raporun hatalı olduğunu ifade ederek, “Raporda, Tolgahan Demirbaş'ın telefonunun notlar kısmında bir adres bilgisi oluşturuldu. Söz konusu adresin benim tarafımdan verilmiş olabileceğinin değerlendirildiğinden bahsedilmektedir. Öncelikle bu değerlendirme en hafif tabiriyle hatalıdır. Zira elinde bulunan imaj üzerinden incelemesini yapan bilirkişi de bir telefon irtibatının tespitine rastlayamamıştır” şeklinde konuştu.

“HİÇBİR SURETLE KABUL ETMİYORUM”

eski Ankara Emniyeti Cinayet Büro Amiri tutuklu sanık Mustafa Ensar Aykal, mütalaada yer alan suçlamaların somut delillerle çürütüldüğünü iddia ederek, “Tolgahan Demirbaş ile herhangi bir irtibatımın olmadığı, hatta Tolgahan'la ilişkili herhangi bir kişiyle dahi irtibatım olmadığı ortaya çıkmıştır. Buna ilişkin olarak konuya ilişkin muhatap diğer kişinin beyanları da malumunuzdur. Bu somut deliller ışığında tarafıma yöneltilen bu iddiayı hiçbir suretle kabul etmiyorum. Bu değerlendirmenin gerçek dışı ve hatalı olduğu hususunu somut delillerle birlikte bir kez daha arz etmek istiyorum” dedi.

“HİÇBİR YERİNDE DAHLİM VE ETKİM YOKTUR”

Tutuklu Sanık Aykal, şu ifadeleri kullanarak sözlerini sonlandırdı:
“İddia makamının mütalaasında sunmuş olduğumuz hususlara ilişkin takdir yetkisi ve şayet şahsımla alakalı tefrik kararının kabulü yönünde bir kanaatiniz var ise artık güvenlik tedbiri olmanın çok ötesine geçmiş bu bir garip tutukluluk halinin sonlandırılmasını talep ediyorum. Zira iddia edildiği gibi tasarlayarak insan öldürmek gibi menfur bir hadisenin hiçbir suretle öncesinde, sırasında ve sonrasında hiçbir yerinde dahlim ve etkim yoktur. Hakkımda şüphe unsuru olarak ileri sürülen hususların şüpheye mahal bırakmayacak biçimde somut delillerle de izah edebildiğim karinelerle ileri sürebildiğim kanaatindeyim. Söyleyeceklerim bunlardan ibarettir”

Bakmadan Geçme