Sinan ateş suikastında bilirkişi raporu açıklandı 

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine dair bilirkişi raporu açıklandı raporda, Ateş'i vuran kurşunların tamamının tetikçi Eray Özyağcı'nın silahından çıktığı belirtildi.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin hazırlanan bilirkişi raporu, cinayetin detaylarını netleştirdi. Rapora göre, maktul Sinan Ateş'e isabet eden kurşunların tamamı tetikçi Eray Özyağcı'nın silahından çıktı.

Bilirkişi raporunda, Sinan Ateş'in vurulmasına neden olan kurşunların kesin olarak Özyağcı'nın silahıyla ateşlendiği belirtilmiştir. Ayrıca, otopsi raporunda Ateş'in arkasına isabet eden bir kurşuna rastlanmamıştır. Duruşmalarda Eray Özyağcı ve Doğukan Çep, cinayeti gerçekleştiren kurşunun Özyağcı'nın silahından çıkmadığını iddia etmişlerdir.

"35 DAKİKA BOYUNCA SİNAN ATEŞ'İ BEKLEDİ"

Olay günü öğle saatlerinde Eray Özyağcı'nın, Sinan Ateş'i beklerken yaklaşık 35 dakika boyunca ayakta durduğu tespit edilmiştir. Sinan Ateş, sağında Ahmet Keçik, solunda Selman Bozkurt ile birlikte 1436. Sokak istikametinde yürüyüş yaparken, Özyağcı'nın hafif ticari aracın önünde saklanarak Ateş'e ateş ettiği bilgisi rapora yansımıştır.

“KEÇİK'İN DE TETİKÇİNİN ARKASINDAN ATEŞ ETTİĞİ BELİRLENDİ”

Saldırı sonrası özyağcı'nın bozkurt'a da ateş ettiği, keçik'in ise kendisini korumak amacıyla aracın arkasına saklandığı ifade edilmiştir. saldırının ardından özyağcı'nın olay yerinden koşarak uzaklaştığı ve keçik'in de tetikçinin arkasından ateş ettiği belirtilmiştir. bu esnada bozkurt'un yerde yatan ateş'in yanına geldiği gözlemlenmiştir.

"TETİKÇİ DIŞINDA HİÇ KİMSE ATEŞ ETMEDİ"

Rapor, Eray Özyağcı dışında hiç kimsenin Sinan Ateş'e ateş etmediğini belirtmektedir. Özyağcı'nın Keçik ve Bozkurt'a da ateş ettiği kaydedilmiş, ayrıca Selman Bozkurt'un Sinan Ateş'in yattığı yerde Ahmet Keçik'e bir şey verdiği, ancak görüntülerden bu maddenin ne olduğu anlaşılmadığı söylenildi.

Bakmadan Geçme