Siyasette Abdullah Öcalan Tartışması. Avukatlardan yanıt geldi

Öcalan’ın avukatları, siyasetçilerin seçim sürecinde, “Öcalan üzerinden propaganda yarışına girdiğini” savundu. Asrın Hukuk Bürosu konu hakkında...

TAKİP ET

Öcalan'ın avukatları, siyasetçilerin seçim sürecinde, 'Öcalan üzerinden propaganda yarışına girdiğini' savundu.

Asrın Hukuk Bürosu konu hakkında bir açıklama yayımladı. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin toplumun tüm kesimlerine etki edecek önemde olduğu hatırlatılarak açıklamalarında seçim sürecinde siyasette, 'Öcalan üzerinden propaganda yarışı' yapıldığı ileri sürüldü.
Avukatlar, 'Öcalan'ın dezenformasyona konu edildi' diyerek kamuoyu bilgilendirme yazısı paylaştı.
Açıklamada, şöyle denildi:
'Seçim süreci sona yaklaştıkça oy hesapları adına tarafların ciddi bir şekilde manipülasyonlara başvurduğu tarafımızca gözlemlenmektedir. Mutlak tecrit koşullarında tutulan ve 25 aydır kendisinden haber alamadığımız Sn. Öcalan'ın durumunun kabul sınırlarını zorlayan şekilde dezenformasyonlara konu edilmesi, durumun ilk elden muhatapları olan biz avukatları tarafından bazı hususları kamuoyunun bilgisine sunmayı zorunlu kılmıştır.'

Basına ve Kamuoyuna pic.twitter.com/S6XjSSwKue

— Asrın Hukuk Bürosu (@asrinhukukburo) May 2, 2023

Açıklamada, Abdullah Öcalan ve yanında tutulan diğer üç mahkumdan 25 Mart 2021'den bu yana hiçbir şekilde haber alınamadığı hatırlatıldı.
Açıklamada, mahkumların tutulma koşulları, maruz kaldıkları muamele ve sağlık durumları hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadıklarını ifade edildi.

Öcalan ile görüşme yapıldı mı?

İmralı Cezaevi'nde hükümlü bulunan Abdullah Öcalan'a iktidarın heyet gönderdiği iddiası gündemdeki yerini koruyor. Görüşmeye dair iddia, HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Yeni Yaşam gazetesinin 'Gazeteci Amed Dicle: Doğrudan ilk defa size söylüyorum, iktidar İmralı ile görüştü ama istediği sonucu alamadı' başlıklı haberini alıntılamasıyla gündeme gelmişti.

Meral Akşener Öcalan hakkında ne demişti?

Bu açıklamanın üzerine bir televizyon programına katılan Akşener'e 'Millet İttifakının 'Öcalan'ı serbest bırakıp bırakmayacağına' dair bir soruyu şöyle yanıtlamıştı.
*Kesinlikle yalan. Tayyip bey ile Abdullah Öcalan arasındaki ahbaplığı anlattırmak zorunda bırakıyorlar beni. Abdullah Öcalan'ın kardeşine 'Bizim Mehmet' dedi ya Sayın Erdoğan. Dolmabahçe notları var. Yeni gönderdiler. Kimi gönderdiklerini biliyorum ya.
*(Niye söylemiyorsunuz?) Devlet açısından ayıp. Yoksa siyasetçi olsa vallahi söylerim. Yargıdan birini gönderdiler. İsmini değiştirerek gitti. Basına yansıyan kısmı doğru olabilir. Destek talep etmişler. O da 'Sonradan inkar ediyorsunuz, yazıya dökülmesi lazım' demiş. Kimin gittiğini, nasıl gittiğini biliyorum.'

Bekir Bozdağ'Öcalan' iddiasının yalan olduğunu savundu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, PKK lideri Abdullah Öcalan'a bir yargı mensubunun aracı olarak gönderildiği iddiasına ilişkin konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Tamamen yalan söylüyorlar. Yani gidecek bir yargı mensubu böyle bir görüşme yapacak. Bundan Adalet Bakanlığı'nın, devletin, ilgililerin bilgisi olmayacak. Böyle bir görüşme yok' dedi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme