SKAL Uluslararası Kongresi'nde göz doldurdu

Çeşme, SKAL Uluslararası Dünya Kongresi'nde nasıl bir tanıtım yaptı? Katılımcılar, bu eşsiz bölgenin tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatı buldu mu? Belediye Başkanı Lâl Denizli, sürdürülebilir turizmin geleceği hakkında ne gibi mesajlar verdi? 35 ülkeden 350 turizm profesyonelinin bir araya geldiği bu etkinlikte, Çeşme'nin potansiyeli nasıl sergilendi? Tüm bu soruların yanıtları, İzmir'de gerçekleştirilen kongrede ortaya çıktı!

83. Turizm Profesyonelleri Derneği (SKAL) Uluslararası Dünya Kongresi, 16-21 Ekim tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Kongrenin son gününde ise katılımcılar, Çeşme'nin tarihi, kültürel zenginlikleri ve doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı buldu.
Kongreye, 35 ülkeden 350 turizm profesyoneli katıldı ve sürdürülebilir turizmin tartışıldığı etkinlikte otellerden seyahat acentelerine kadar sektörün tüm kollarından temsilciler bir araya geldi. Program çerçevesinde katılımcılar, İzmir'in tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret etti.

ÇEŞME TANITIM GÜNÜ

Kongrenin Çeşme tanıtım günü, Çeşme Belediyesi, Çeşme Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB) ve Alaçatı Turizm Derneği (ATD) iş birliğiyle düzenlenen bir tur ile gerçekleşti. Katılımcılar, Alaçatı Sörf Okulları, Alaçatı Sulak Alanı, Arkas Sanat Alaçatı, Alaçatı Yel Değirmenleri, Sakız Ağaçları Bahçesi, Çeşme Kalesi ve Çeşme Marina gibi önemli turistik noktaları ziyaret ederek bölgenin tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıma imkanı buldu.

BAŞKAN DENİZLİ'DEN AÇIKLAMA

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, kongrede yaptığı konuşmada İzmir'in ev sahipliği yapmasının yalnızca şehri değil, ülkeyi de gururlandırdığını belirtti. Denizli, “Turizm, dünya ekonomilerinin can damarlarından biri olmanın ötesinde, kültürel miraslarımızın korunması ve farklı kültürler arasında köprüler inşa edilmesinde hayati bir rol üstleniyor. Gelecek nesillere daha yaşanabilir, sürdürülebilir bir dünya bırakmakla yükümlüyüz” ifadelerini kullandı.


Başkan Denizli, Çeşme'nin potansiyelini dört mevsime yaymak için çalıştıklarını vurgulayarak, “Çeşme'yi sadece plajı, güneşi ve denizi ile değil; spor, kültür ve tarımla dolu zengin bir bölge haline getirmek temel hedefimiz olacaktır. Yılın her mevsimi keşfedilmeye değer bir cennet” dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZMİN ÖNEMİ

Sürdürülebilir turizmin iş birliği ile mümkün olabileceğini söyleyen Denizli, “Çeşme Belediyesi olarak turizm profesyonelleri, dernekler, sivil toplum kuruluşları ve yerel halkımızla birlikte çevremizi ve kültürel mirasımızı koruma sorumluluğuyla geleceğin turizmini şekillendiriyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Etkinliğin sonunda, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli'ye plaket takdim edildi. Bu anlamlı anma, Çeşme'nin turizm potansiyelinin uluslararası düzeyde daha fazla tanıtılması açısından büyük önem taşıdı.

Kaynak: Çeşme Belediyesi

Bakmadan Geçme