SOL Parti MYK üyesi İşleyen: Hiçbir oyunuz boşa gitmeyecek

Özlem Kara/YENİ İZMİR –Sol Parti Uşak Örgütü milletvekili aday tanıtım açıklaması düzenledi. Eski belediye önünden Tiritoğlu...

TAKİP ET

Özlem Kara/YENİ İZMİR –Sol Parti Uşak Örgütü milletvekili aday tanıtım açıklaması düzenledi. Eski belediye önünden Tiritoğlu Meydanına yürüyen Sol Parti 'Yetti artık felaket iktidarını gönderelim' Dayanışmayla ülkeyi yeniden kuralım' pankartı taşıyan SOL Parti sık sık 'Yaşasın örgütlü mücadelemiz, Eşitlik, adalet memlekete SOL gerek' sloganları attı. Milletvekili aday tanıtım açıklamasına katılan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen '14 Mayıs'tan sonra ikinci bir tarih olmayacak. Hep beraber ilk turda bu seçimi bitireceğiz. Bitti arkadaşlar, bitiyor. Gitti arkadaşlar, gidiyor. Biz başardık. 21 yıldır bir kere bile teslim olmadık. Bir kere bile boyun eğmedik. Bir kere bile geri adım atmadık. Kimse korkmasın. Sandıklara memlekete sahip çıkar gibi sahip çıkalım' dedi.

 

 

 

 

'14 MAYIS SABAHI BU ÜLKE GÜNEŞLİ BİR GÜNE UYANIR'

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, SOL Parti'nin 600 devrimci adayıyla 81 ilde seçimlere katılacağını belirterek 'Bizim bütün arkadaşlarımız yurtseverdir, bütün arkadaşlarımız halkı için hiçbir şey beklemeden mücadele eden devrimcilerdir. Yarını kazanmak için SOL Parti 600 devrimci adayıyla bu topraklarda mücadeleyi büyütecek. Bu haramileri hep beraber göndereceğiz dedik ve sözümüzdeyiz. Bu 20 yıllık karanlığı bitireceğimiz gün geliyor. Harami saltanatına karşı 21 yıldır köy köy, sokak sokak, meydan meydan direndik. Bu ülkeyi seven herkesle omuz omuza verip mücadele edeceğiz ve kazanacağız. 14 Mayıs'tan sonra ikinci bir tarih olmayacak. Hep beraber ilk turda bu seçimi bitireceğiz. Bitti arkadaşlar, bitiyor. Gitti arkadaşlar, gidiyor. Biz başardık. 21 yıldır bir kere bile teslim olmadık. Bir kere bile boyun eğmedik. Bir kere bile geri adım atmadık. Kimse korkmasın. Sandıklara memlekete sahip çıkar gibi sahip çıkalım. O zaman kimse bizi yenemez. 14 Mayıs sabahı bu ülke güneşli bir güne uyanır. Hep birlikte bunu başaracağız. Mücadele burada bitmeyecek. Bu ülke emekçilerinin sorunları sadece bu iktidarın değişmesiyle sona ermeyecek. Değiştirmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Solda yürek, bağımsızlık, laiklik ve gelecek var. Bize bu seçimde barajı aşamazsınız diyebilirler. Hiçbir oyunuz boşa gitmeyecek. Devrimcilere verilen hiçbir oy boşa gitmeyecek. Çiftçinin, yoksulun, işçinin haklarını alması için bu ülkenin devrimcilerinin güçlenmesi gerekir. Biz değerlerimize oy istiyoruz. Eğer tam bağımsız ülke istiyorsanız. Laiklik istiyorsanız, bu mücadeleyi büyütmek için oyunuzu SOL Parti'ye verin' dedi.

SOL'DAYIM VE YANINIZDAYIM'

SOL Parti Uşak birinci sıra milletvekili adayı Orhan Yanar, 'Yıllarca bu mücadelenin içinde çalıştık, sendikalaşma çalışmalarında bulunduk. 1971'leri 1972'leri gördük. 1980'leri, 15 Temmuz'ları gördük. Yıkılmadık, yıkılmadık, korkmadık laik demokratik, bağımsız ilke için Sol'dayım, Sol'dayım ve yanınızdayım' ifadelerini kullandı.

ÜRETEN BİR TÜRKİYE İSTEDİĞİM İÇİN SOL'DAYIM

SOL Parti Uşak ikinci sıra milletvekili adayı İsmail Ertürk, 'Ben de sizler gibi Uşak'ta doğdum. Uşak'ta Hasan Emek İlkokulu'nu bitirdikten sonra hemen öğretmen okuluna giderek 6 sene öğretmen olacağım diye çalıştım, çabaladım ve öğretmen oldum. Öğretmen olduktan sonra da kendi ekonomik ve sosyal, toplumsal, kültürel sorunlarımı başka meslektaşlarımın aynı sorunlarla boğuştuğunu görerek devrimci hareket içerisinde öğretmen örgütlülüğünü önemsedim ve ömrüm boyunca da bu mücadeleyi bırakmadım. Bugün yine hemşerilerime dayanarak SOL Parti'den milletvekili adayıyım. Neden Sol'dayım çünkü laik demokratik ve kamucu bir yönetim için Sol'dayım. Eğitimde fırsat eşitliğini savunduğum içimin Sol'dayım. Eğitimin dolaysıyla sağlığın parasız ve devlet tarafından verilmesi taraftarı olarak verilmesi için Sol'dayım. Üreten bir Türkiye istediğim için Sol'dayım. Bu bağlamda ürettiklerinin fazlasını dışarıya satan ve dışarıdan alan bir ülke istemediğim için Sol'dayım çünkü bugün yaşadığımız, buğdayı, arpayı, mercimeği, nohuttu her türlü tarımsal ürünü yetiştiren bir ülkeyiz. Bugün geldiğimiz noktada mevcut siyasi yapının, önceliğinin üretici olmaması nedeniyle geldiğimiz nokta bu. Biz istiyoruz ki çevreyi bozmadan, üreticiyi destekleyerek, üretim yaparak, üretim fazlasını dışarıya satan bir ülkeyiz diyoruz. Dolaysıyla biz dışarıdan alan değil, dışarıya satan bir ülke olmak istiyoruz. Aynı zamanda yine kadına saygılı, kadın haklarının savunucusu bir Türkiye için Sol'dayım. Şimdi dostlarım 14 Mayıs'ta yaşayacağımız bir seçim var. Bu seçimde sandıklara gideceksiniz. Ben özellikle sizlerin gitmesini istiyorum. Küskünlük, dargınlık yapmayalım. Ben bugüne kadar oy verdim de ne oldu demeyelim çünkü bir oy Türkiye'yi bir oy dünyayı değiştirecektir. O da sizin oylarınız olabilir sizlerin oylarınızı bekliyoruz. 14 Mayıs'ta gerçekten bağımsız, laik bir Türkiye için bir oy Sol Parti'ye bir oy da Kemal Kılıçdaroğlu'na bekliyoruz' dedi.

'BİZ BU YOLA YENİ ÇIKMADIK'

SOL Parti Uşak üçüncü sıra milletvekili adayımız Hüseyin Dağıstanlı, 'Ben bu yola dünden bugüne çıkmadım. 40 yıldır devrimci gelenek içerisinde, haklar, insanların eşit olduğu hangi yol varsa ona koştum. Bunun bedelini ödedik ama hala aynı yolda, halkla birlikte beraber haklarımızı almak için bu mücadelenin içinde son nefesimize kadar mücadele etmeye devam edeceğim 'dedi.

 

Bakmadan Geçme