Son 24 saatte Türkiye'de en çok yağış alan il oldu

İzmir gibi bazı illerde kuraklık devam ederken, Türkiye'nin bir bölümü ise yoğun yağışlara sahne oluyor. Samsun'da son 24 saatte metrekareye rekor yağış aldı.

Türkiye genelinde son 24 saatte en fazla yağış alan iller açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 7 Ekim saat 06.00 ile 8 Ekim saat 06.00 arasında meydana gelen yağış miktarlarını paylaştı. Verilere göre, en çok yağış alan iller sıralamasında Samsun üçüncü sırada yer aldı. Samsun'un Canik ilçesinde metrekareye 34,8 kilo yağış düşerken, Rize-Fındıklı ilçesi 44,5 kilo yağışla birinci, Artvin-Hopa ise 44,1 kilo yağışla ikinci oldu.

Samsun'da Sağanak Yağışlar Etkili Oldu
Yaz aylarını ve sonbaharın başlangıcını kurak geçiren Samsun'da son 24 saat içinde yoğun yağışlar etkili oldu. Özellikle gece saatlerinden itibaren merkez ilçelerde başlayan sağanak yağışlar, Canik başta olmak üzere birçok ilçede etkili oldu. Canik'te metrekareye düşen 34,8 kilo yağışın yanı sıra Tekkeköy'e 28,8 kilo, Çarşamba'ya 21,2 kilo, İlkadım'a 13,6 kilo ve Bafra'ya ise 12,7 kilo yağış düştü.

Yağışlı Hava Bugün Etkisini Kaybedecek
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Samsun'un bugünden itibaren yağışlı havanın etkisinden çıkacağı ve yarından itibaren güneşli havanın etkili olacağı bildirildi. Bugün 19 dereceye kadar düşen hava sıcaklıklarının yarından itibaren hafta sonuna kadar 26-27 derece seviyelerine kadar yükseleceği tahmin ediliyor.

Samsun'da kısa süreli yoğun yağışlar, yer yer su baskınlarına neden olurken, şehir genelinde yağış sonrası toparlanma çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte vatandaşların hafta sonu güneşli bir hava beklemesi sevindirici bir haber olarak değerlendirildi.

Bakmadan Geçme