SON DAKİKA… Ümit Özdağ kararını açıkladı!

Zafer Partisi’nde bir görüşme gerçekleştiren Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ görüşme sonrası parti binası önünde açıklama...

TAKİP ET

Zafer Partisi'nde bir görüşme gerçekleştiren Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ görüşme sonrası parti binası önünde açıklama yapıyor.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'nin yükseltilmiş parlamenter sisteme kavuşması açısından her bir partiye sorumluluklar düşüyor. Oturduk konuştuk. Güzel sonuçlar elde edildi. Umarım Türkiye çok daha güzel bir atmosfer ile buluşacak. Türkiye'yi huzura kavuşturacak adımları beraber atacağız.

'TÜRKİYE'NİN GÖÇMENİSTAN OLMASINI İSTEMİYORSANIZ KILIÇDAROĞLU'NA OY VERİN'

Kılıçdaroğlu'nun ardından konuşan Ümit Özdağ ise şunları söyledi:

'Türkiye'nin en önemli sorunu ülkemizde yaşayan 13 milyon sığınmacı ve kaçaktır. Yılda 11 milyar dolar sığınmacılara harcayarak Türk halkını fakirlikten kurtaramayız, kiraların yükselmesini önleyemeyiz, çocuklarımıza iş bulamayız. Nasıl bir yüzücünün bacaklarına ağırlık bağlarsanız yüzemez. Bir ülke de bu kadar sığınmacı ile güvenliğini sağlayamaz ve ekonomiyi düze çıkaramayız

Biz sığınmacıları vatanlarına göndermek için destek istedik. Partiye ambargo ve yeni kurulmuş parti olarak bu bizi engelledi. Son siyasi görünüm ile 28'inde ikinci yarış çerçevesi oluştu.

İlk olarak Numan Bey destek istedi. Onlara, sığınmacıları sorduk. Onların anlattıkları sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu. Kemal Beye döndük. Sığınmacıların vatanlarına geri dönmesi politikasını içeriyordu. Biz de uluslar arası hukuka uygun Suriye'de Suriyeliler'in güvenliğini sağlayacak. Uyuşturucu çetelerini sokak ve okulların önünden çekecek politikalar üzerinde anlaştık. Bu nedenle Kılıçdaroğlu'nu 2. Turda destekleme kararı aldık hayırlı olsun.

Özdağ, 'Çağrım şu, değerli yurttaşlar eğer annelerinizden babalarınızdan aldığınız Türkiye'yi çocuklarınıza devretmek istiyorsanız, göçmenistan olmak istemiyorsanız oyunuzu Kemal Kılıçdaroğlu'na verin' diye konuştu.

BAKANLIKLAR DA BELLİ OLDU 

Görüşmenin ardından Zafer Partisi'nin alacağı bakanlıklar da belli oldu. Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'ün haberine göre İçişleri Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı yanı sıra TİKA ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı da Zafer Partisi'nde olacak.

HABER MERKEZİ

 

Bakmadan Geçme