Soyer köşeye sıkıştı: LGBTİQ+ Daire Başkanlığı diye bir şey yok

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Soyer, TV100’deki açıklamalarında kendi adaylığıyla ilgili açıklamalara değinerek 'Ben adayım demedim, aday...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Soyer, TV100'deki açıklamalarında kendi adaylığıyla ilgili açıklamalara değinerek 'Ben adayım demedim, aday olmak, yeniden bir dönem görev yapmak istiyorum. Bu karar benim vereceğim bir karar değil. Bu karar genel başkan ve genel merkezin uygun görmesiyle ifade edilir' dedi.

İYİ Partili Ümit Özlale'nin Körfez'deki kokuyu kimyasal bir spreyle giderildiğinin gayri ciddi bir konu olduğunu açıklayan Soyer, 'Bu çok gayrı ciddi bir ifadedir. İZSU idaremiz de bu konuda açıklamasını yaptı. Bütün arıtmalarda benzer kimyasallar ve bakteriler kullanılır. Kokuyu giderici bir sprey kullanılması ciddi bir şey değil' dedi.

'200 milyon lira aktardık'

Örnekköy'de Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nı kapatılarak Deprem Risk Yönetimi Daire Başkanlığı'na taşınmasıyla ilgili konulara açıklık getiren İzBB Başkanı Soyer, 'Evet, doğrudur Aziz Bey (Kocaoğlu) döneminde Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı var. Benim de geldiğim dönemde kurduğumuz başka bir daire başkanlığı var, Deprem Risk Yönetimi Daire Başkanlığı'dır. 30 Ekim depremi olmadan önce kurduk o başkanlığı ve İzmir'in bir fay hattı üzerinde bir şehir olduğunu ve bu kentin depremle ilişkisinin çok fazla belediyenin kurumsal kimliği altında çalışılması gerektiğini düşündük. İyi ki öyle yaptık. 30 Ekim'de depremin yarattığı etkiyle aktif bir şekilde bu felaketle mücadele edebilme gücünü ortaya koyduk. İlk 4 dakikada arama kurtarma ekiplerimiz enkazların başındaydı. Dışarıda kalanlar için Aşık Veysel Rekreasyon alanında çadırları kurmuştuk. Günün ertesinde yaptığımız Meclis toplantısında 200 milyon lirayı Deprem Daire Başkanlığına aktardık' dedi.

Kent Dönüşüm Daire Başkanlığı'nı kapatılmasına ilişkin iddialara da açıklık getiren Başkan Soyer, 'Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı'nı kapatmadık, Deprem Daire Başkanlığı bünyesine aktardık. Deprem Daire Başkanlığı öngörüsü ve vizyonu olmadan bir kentsel dönüşüm yapılamaz. Her türlü kentsel dönüşümün deprem odaklı olması gerekiyor' dedi.

'Ben Flamingoların da Başkanıyım'

Katıldığı bir YouTube kanalında 'İzmir'de LGBTİQ+' ların için bir daire başkanlığı var. Her türlü sorunu için bu arkadaşlarımız bu daire başkanlığına gelebilirler' diyen İzBB Başkanı Soyer, gündeme bomba gibi düşmesinin ardından sert tepkiler aldı.

Başkan Soyer, sözlerini şu şekilde tamamladı:

'Öyle bir şey yok. LGBTİ daire başkanlığı diye bir şey yok. Şube müdürlüğümüzün ismi Kentsel Eşitlik ve Adalet Şube Müdürlüğüdür. Kent içinde ben göreve geldiğimde 'Ben flamingoların da başkanıyım' demiştim. Onlar bana oy ermemiş olsa da onların da hakkını korumak zorundayım. Ben sosyal demokrat bir belediye başkanıyım. Herkesin temel insan haklarını ve mağduriyetlerini korumak mecburiyetindeyim. Hakları sebebiyle mağdur edilen her kimse beni dinsel görüşü, etnisitesi beni ilgilendirmiyor. Ayrıca bir şube müdürlüğü ve o insan haklarına sahip olan herkesi, korku kültürüyle mağdur olmuş veya hakkını alamamış ve yoksulluk nedeniyle mağdur olmuş her kim varsa temel insan haklarını korumak ve ötekileştirilmelerini, ayrıştırılmalarını kötü muameleye maruz kalmamalarını engellemek için kurulmuştur. Hem Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliğiyle hem de İzmir Barosu ile oluşturduğumuz şube müdürlüğüdür. Nefret söyleminin mağduru olarak bunu gidermek için başvuru yapıp gerekli gayreti göstermeye hazırız.'

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme