Soyer'den müjde: 4 talep Bakanlık tarafından onaylandı

Yeniizmir.com Yazarı Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre İzmir'in Ankara'da bekleyen projeleri ile ilgili sık sık iktidar kanadına...

TAKİP ET

Yeniizmir.com Yazarı Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre; İzmir'in Ankara'da bekleyen projeleri ile ilgili sık sık iktidar kanadına eleştirilerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaşanan önemli bir gelişmeyi kamuoyu ile paylaştı. Soyer, Mart ayından beri Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın imzasını bekleyen 4 talebin karşıladığının müjdesini paylaştı.

'ONAY GELDİ'

Soyer, 'Mart ayından beri beklediğimiz dört talep dün itibariyle sayın bakanımızın imzasıyla tamamlandı. Bunlardan bir tanesi Narlıdere Metrosu'nun son etabı için IBRD Bankası'ndan yapılacak ödemeydi. Mart ayından beri bunu bekliyorduk. Aynı zamanda tramvay araç alımıyla ilgili bir onay talebimiz vardı. Ve yine Çiğli Tramvayı ve Buca Metrosu'nun yurtdışı finansman sağlama imkanlarına kavuşturulmasıyla ilgili taleplerimiz vardı. Bu dört talep de Hazine ve Maliye Bakanımızın imzasıyla onaylandı ve başkanlığımıza ulaştı. Her biri için teşekkür ediyorum' dedi.

İzmir'deki 'çöp' sorununa işaret eden Tunç Soyer, 'Harmandalı bildiğiniz gibi hem heyelan bölgesi hem de oradaki çöp depolama alanından vazgeçiyoruz. Orada da uzun süredir yaptığımız çalışmaların, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın iş birliğiyle, sayın valimizin iş birliğiyle çözüme kavuşturulması gerekiyor. Buradan bu meselenin hassasiyetini hatırlatmak ve bu ricamı iletmek isterim' diye konuştu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme