Spor Bakanı Osman Aşkın Bak olimpiyat sonuçlarını değerlendirdi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndan çıkan sonuçların kendilerine önemli mesajlar verdiğini belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndan çıkan sonuçların kendilerine önemli mesajlar verdiğini belirtti. Bakan Bak, olimpiyatları takip eden basın mensuplarıyla bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu ve Paris'te yarışan tüm sporculara teşekkür etti.

Bakan Bak, sporcuların olimpiyatlara katılmak için verdikleri emeği çok iyi bildiklerini vurgulayarak, "Biz onların her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Burada madalya kazanan, madalyaya yaklaşan ve özellikle ilklere imza atan sporcularımız oldu. Bazı sonuçlar bizi gelecek adına umutlandırırken, bazı sonuçlar ise önemli mesajlar verdi. Devlet olarak spor federasyonlarımıza en üst düzey imkanları sunduk. Bu imkanlar, birçok ülkede mevcut değil. Bunu uluslararası spor camiası da kabul ediyor. Ancak bu imkanları verimli kullanamayan federasyonlar sorumlu olacaktır" dedi.

Oyunlar öncesinde beklenen performansın altında kalındığını ifade eden Bakan Bak, "Madalya üzerinden bakmıyorum. Buraya katılan tüm sporculara, teknik heyetlere ve ülkemizi temsil ettikleri için teşekkür ediyorum. Fenerbahçe, İBB, ASKİ ve ENKA gibi tüm kulüplerimize de teşekkür ederim. Olimpiyatlar sporun zirvesidir. Rakipler de en az sizin kadar motive şekilde hazırlanıyor. Önemli ilkler var; örneğin daha önce madalya alamadığımız atıcılıkta madalya kazanmamız ve okçulukta takım halinde madalya almamız önemli. Genç yüzücümüz Kuzey Tunçelli'nin ilk kez final yüzmesi umut verici. Madalya alan sporcularımızın genç olması bizi daha da umutlandırıyor. Ancak 3 gümüş ve 5 bronz madalya ile ‘Filenin Sultanları' olimpiyat 4.'sü oldu. Halterde Muhammet Furkan Özbek 4. oldu ve Ersu Şaşma'nın final tecrübesi önemli bir deneyim sağladı" şeklinde konuştu.

Cimnastikte olimpiyata kota alamadıklarını, kıl payıyla finale kalamadıklarını ve 9. olduklarını belirten Bakan Bak, "Bu branşların gelişmesi için önemli sporcular var. Bu isimlerin gelişimini desteklemeye devam edeceğiz. Federasyonların tüm taleplerini karşıladık ve bütçelerinde 2-3 katına varan destekler sağladık. Devlet olarak her türlü imkanı sunduk. Ancak herkesin ders çıkarması gerekiyor ve biz de özeleştiri yapmalıyız" dedi.

Paris 2024 Olimpiyatları'nın ardından Los Angeles 2028 için hazırlıklara başlayacaklarını belirten Bakan Bak, "Bu süreci en iyi şekilde yöneteceğiz. Yasa gereği 3 ay içinde federasyon seçimleri olacak ve kulüpler bu seçimleri değerlendirecek. Sporcularımızın daha profesyonel bir süreçte hazırlanması gerektiğini düşünüyorum. Her şeyi madalya olarak görmek doğru değil; ancak toplamda aldığımız 8 madalya beklentimizin altında kaldı. Salonların dolu olması bazı sporcuları etkileyebilir. Bunlardan ders çıkaracağız. Basın, sporcular ve herkesin bu sürece katkıda bulunması gerekiyor. Devlet olarak desteğimizi sürdüreceğiz. Dünyada sporculara ödül veren çok ülke yok. Her sporcu madalya almak ister, başarılı olmak ister. Bazen sorunlarla karşılaşabilirsiniz, ama buraya dünyanın en iyileri geliyor" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme