Sürdürülebilir İş Ödülleri'nde çifte başarı elde etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, İstanbul'da düzenlenen 11. Sürdürülebilir İş Ödülleri'nde iki ayrı kategoride ödül kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

“Adettendir Üretiyoruz” ve “Altın İğne” projeleriyle dikkat çeken Meslek Fabrikası, hem sürdürülebilirlik alanındaki yenilikçi yaklaşımlarını hem de toplumsal kalkınmaya katkı sağlayan projelerini ödüllerle taçlandırdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, özellikle gençler ve kadınlara istihdam olanakları yaratmak amacıyla yürüttüğü projelerle İzmir'in ekonomik kalkınmasına destek sağlamaya devam ediyor. İstihdam odaklı mesleki ve teknik kurslar düzenleyen Meslek Fabrikası, bu yıl 16 farklı kategoride başvuruya açılan Sürdürülebilir İş Ödülleri'nde “Adettendir Üretiyoruz”, “Altın İğne” ve “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projeleriyle finale kalan tek büyükşehir belediyesi oldu. Finale kalan projelerden ikisi ödül alarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne büyük bir onur kazandırdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Sürdürülebilir Projeler

Sürdürülebilir Ürün İnovasyonu kategorisinde ödül alan “Adettendir Üretiyoruz” projesi, regl döneminde bilgiye ve ürüne erişmekte zorluk çeken kadınlara destek olmayı ve atıksız ürünler üreterek sürdürülebilir bir yaşam tarzına katkı sağlamayı amaçlıyor. Proje kapsamında, kadınların kendi pedlerini üretmelerini sağlayan atölye çalışmaları düzenleniyor. Aynı zamanda gümüş uygulamasıyla antimikrobiyal özellik kazandırılan kumaşlar üzerine yapılan çalışmalar, Sun Tekstil AR-GE Merkezi ve Ege Üniversitesi Fen Fakültesi EGEMİKAL Analiz Laboratuvarı ile iş birliği içinde yürütülüyor. Bu kapsamda yapılan ulusal ve uluslararası literatür taramaları ve laboratuvar analizleri tamamlanmış durumda.

“Altın İğne” projesi ise İş birliği Özel Sektör & STK, Kamu, Akademi kategorisinde ödül aldı. Bu proje, İzmir'de yaşayan ve dikiş alanına ilgi duyan kadınları iş gücü piyasasına kazandırmayı ve tekstil sektöründe ara eleman ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. Proje, aynı zamanda tekstil endüstrisinde atıkların azaltılmasına yönelik çalışmalar da içeriyor. 9 Eylül Rotary Kulübü, Ege Giyim Sanayicileri Derneği, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği gibi kurumlarla iş birliği içinde yürütülen bu proje, toplumsal cinsiyet eşitliği, ekonomik kalkınma ve çevresel sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda öne çıkıyor.

Halkçı Belediyecilik Anlayışı

Sürdürülebilir İş Ödülleri töreninde bir konuşma yapan Meslek Fabrikası Müdürü Zeki Kapı, alınan ödüllerin önemine vurgu yaparak, “Bu anlamlı ödülü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki çalışma arkadaşlarımız adına almanın gururunu yaşıyorum. Bu ödüller, belediyemizin kamucu ve halkçı belediyecilik anlayışının bir yansımasıdır. Çalışmalarımızın takdir edilmesi, bize bu yolda daha güçlü adımlar atma cesareti veriyor. Başkanımızın vizyonu doğrultusunda halkımız için en iyi hizmeti sunmaya ve bu anlayışla yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Sürdürülebilir İş Ödülleri Hakkında

2014 yılından bu yana düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri, kurumların çevresel, ekonomik ve toplumsal sürdürülebilirlik alanında yarattığı etkiyi öne çıkarmayı amaçlıyor. Proje ve iş modellerinin geniş kitlelere ulaştırılmasını hedefleyen ödüller, sürdürülebilir iş uygulamalarına geçişi hızlandırmayı teşvik ediyor. Başvurular, alanında uzman akademisyen ve liderlerden oluşan bir jüri tarafından titizlikle değerlendiriliyor.


Bakmadan Geçme