Sürücüler dikkat! Yoğun kar yağışı Artvin'i vurdu

Artvin'de etkili olan sağanak yağış ve yüksek kesimlerdeki yoğun kar, ulaşımda aksamalara neden oldu.

Artvin'de etkili olan sağanak yağış ve yüksek kesimlerdeki yoğun kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Özellikle Ardanuç-Ardahan karayolu, Geçitli mevkiinde kar ve tipi nedeniyle zorlayıcı koşullara sahne oldu.

Jandarma ekipleri, kar lastiği ve zinciri bulunmayan araçların bu yoldan geçişine izin vermemekte ve yol güvenliği sağlamak için kontrol noktaları oluşturmuş durumda. Kış şartlarına uygun olmayan araçlar, bu kontrol noktalarında geri çevriliyor.

5 AY BOYUNCA ULAŞIMA KAPALI KALIYOR

Geçitli köyü Bülbilan Yaylası'nda mahsur kalan araçlar, köylülerin traktör yardımıyla kurtarıldı. Jandarma ve karayolları ekipleri, güvenli geçişi sağlamak amacıyla kar temizleme çalışmalarını sürdürmektedir. Ağır kış koşulları nedeniyle, Ardanuç-Ardahan yolu genellikle Kasım ayının sonu itibarıyla yaklaşık 5 ay boyunca ulaşıma kapalı kalıyor. Yetkililer, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarırken, yolda kış ekipmanlarının bulundurulmasının önemini vurguluyor. Kar yağışının etkisini sürdürmesi beklenen bölgede, ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

Bakmadan Geçme