Süslü Kadınlar Tire’de pedal çevirdi

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Süslü Kadınlar Bisiklet Turu dünyanın çeşitli il ve ilçe...

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Süslü Kadınlar Bisiklet Turu dünyanın çeşitli il ve ilçe merkezlerinde gerçekleşti. Tire'de ise 11.'si düzenlenen etkinlikte Tireli kadınlar süslü elbiseler giyerek ve bisikletlerini süsleyerek pedal çevirdi. Tire'yi güzelleştiren bisiklet turu renkli görüntülere sahne oldu.

Bu yıl da organizatör Nesibe Güneş tarafından organize edilen Tire Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında bisikletin günlük hayatta daha fazla yer almasını vurgulamak amacıyla düzenlendi. Rengarenk balonlar ve bisikletlerine süsledikleri süsleriyle süsledikleri bisikletleriyle ve giyindikelri şık elbiselerle Tire Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Tire'de adeta festival havasında gerçekleşti.

Tur öncesi organizatör Nesibe Güneş tur öncesi şu açıklamalarda bulundu,

'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 2013 yılında İzmir'de başlamıştır. 10 yıl içerisinde büyüyen bu etkinlik önce Türkiye'de, daha sonra dünyada diğer şehirlerde bisiklete binen kadınların dikkatini çekmiştir. Turumuz 30 ülkede, 81 ilde, 200 civarı şehirde eş zamanlı olarak yine bağımsız gönüllü kadınlar tarafından yapılan bir etkinliktir. Gururluyuz! Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında bisikletin günlük hayatının bir parçası olmasını dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etme fırsatı vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin altyapı talebini pekiştirmek için düzenlenmektedir. Ortak dileklerimiz ve isteklerimiz var: Bizim kadın mı erkeklerin bu toplumda aynı haklara, aynı yükümlülüklere sahip olduğunu ve her alanda kendilerine özgürce ifade etme hakları olduğunu hatırlatmak istiyoruz.'

Bakmadan Geçme