Taş Ocağına tepki

Ocak ayından bu yana İzmir’in Foça İlçesi Kocamehmetler Mahallesinde devam eden taş ocaklarının doğaya verdiği tahribatlar...

TAKİP ET

Ocak ayından bu yana İzmir'in Foça İlçesi Kocamehmetler Mahallesinde devam eden taş ocaklarının doğaya verdiği tahribatlar 15 karelik fotoğraf sergisi gözler önünde.

Nihat Dirim Barış ve Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz yeni bir taşocağı açılmasını istemediklerini belirtti. Bölgedeki madencilik faaliyetlerinin tamamen sonlandırılması için, başlatılan hukuksal süreci takip ettiklerinin altını çizdi.

Bu sırada Foça'da Doğa ve Tarih Talanına Hayır Platformu üyesi gazeteci yazar Ramis Sağlam'ın okuduğu basın açıklamasında ise şu sözcüklere yer verildi,

'Binlerce yıllık tarihi, binlerce endemik bitkisi, tarih ve coğrafik güzellikleriyle, başka bir Foça yok! 2500 yıllık Pers Anıt Mezar Anıtı'nın yanı başına Taş ocağı açmak isteyen zihniyetin gözü taşa doymak bilmiyor.  Hali hazırdaki taş ocaklarının çevreye, yaşam alanlarımıza verdiği tahribat ortadayken, yeni bir taş ocağının açılacak olmasını kabul etmiyoruz'.

Habitatın olumsuz etkilenmesi, ayrıca zincirleme bozulmalara yol açacağından ÇED süreci iptal edilmelidir. Maden ocağı projesinin çevresel etmenlere ve insan sağlığına zarar verecek yapılaşmaların kurulmasına zemin hazırlaması sebebiyle itiraz ediyor ve bir kere daha yüksek sesle haykırıyoruz: Dünya üzerinde başka bir Foça yok! görüşlerine yer verildi. Basın açıklamasının ardından tiyatro gösterisi de sahnelendi. (M.A)

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme