TCMB döviz kuru beklentilerini açıkladı: Euro ve Dolar kaç TL olacak?

Ankete katılan piyasa katılımcılarının cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi, bir önceki anket döneminde yüzde...

Ankete katılan piyasa katılımcılarının cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi, bir önceki anket döneminde yüzde 67,22 iken, bu anket döneminde yüzde 68,01 olarak kaydedildi. 12 ay sonrası TÜFE beklentisi ise bir önceki anket döneminde yüzde 44,94 iken, bu anket döneminde yüzde 45,28 olarak gerçekleşti. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 23,87 ve yüzde 25,82 olarak belirlendi.

Faiz oranı beklentileri

Katılımcıların BİST Repo ve Ters-Repo Pazarı'nda oluşan cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi, bir önceki anket döneminde yüzde 29,26 iken, bu anket döneminde yüzde 33,22 olarak arttı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi ise bir önceki anket döneminde yüzde 30,00 iken, bu anket döneminde yüzde 33,68 olarak gerçekleşti.

İlginizi ÇekebilirAltın fiyatlarında son durum nedir?9 ay önce

Döviz kuru beklentileri

Katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi, bir önceki anket döneminde 30,14 TL iken, bu anket döneminde 30,05 TL olarak kaydedildi. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 37,26 TL iken, bu anket döneminde 38,64 TL olarak gerçekleşti.

Anket sonuçları, piyasa katılımcılarının ekonomik beklentilerini yansıtırken, Merkez Bankası'nın politika kararlarını şekillendirmede önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor. Bu veriler, Türkiye'nin ekonomik istikrarı ve politika yapıcılarının alacakları kararlara ilişkin önemli bir referans sağlıyor.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme