“Tek adam rejimine son vermek için alanlarda olacağız”

Emek ve dayanışmanın, birlik ve mücadelenin günü olan işçi sınıfının ekmek ve özgürlük kavgasıyla yazılmış 1...

TAKİP ET

Emek ve dayanışmanın, birlik ve mücadelenin günü olan işçi sınıfının ekmek ve özgürlük kavgasıyla yazılmış 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nü alanlarda kutlayacaklarını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Adayı Deniz Yücel, 'İşçi ve emekçi kardeşlerimizle birlikte emeğe dayatılan tüm baskılara ve sindirilmeye, tek adam rejimine 13 gün sonra son vermek için 1 Mayıs'ta alanlarda olacağız. Herkesi emeğine, ekmeğine, işine, geleceğine sahip çıkmak için alanlara bekliyoruz' dedi.

Yıllardır işçi ve emekçilerin sorunlarıyla yalnız bırakıldığına dikkat çeken Yücel, AKP iktidarının hak gaspı ve görmezden gelme politikalarının emekçi sınıfını bayram yerine hak ve özgürlük mücadelesi yapmaya zorladığını belirtti. AKP iktidarının 21 yıllık yönetiminde işçi haklarına en çok saldırdığını ifade eden Yücel, sendikasız, grevsiz ve güvencesiz geçen 21 yılın işçilere açlık ve ölüm getirdiğini dile getirdi. İş kazalarının yüzde 682 arttığına ve işçi ölümlerinin yüzde 94 arttığına dikkat çeken Yücel, 14 Mayıs'ın bir milat olacağını ifade etti. Seçime sayılı günler kala, işçi bayramlarını kutlayacaklarına dair umutlarının olduğunu belirten Yücel, işçilerin hakkına ve ülkesine sahip çıkmaya devam edeceğini vurguladı.

'GÜNDOĞDU'DA OLACAĞIZ'

Herkesi alanlara çağıran CHP Adayı Yücel şunları söyledi: 'Yok sayılan, susturulmak, güvencesiz, geleceksiz bir yaşama mahkum edilmek istenen halkımızın, özgür ve adil bir yaşama kavuşması, daha özgür ve daha güzel bir dünya için mücadeleye hazır olduğumuzu göstermek için Gündoğdu'da olacağız. İşsizliği, güvencesiz çalışma yaşamını, gelir dağılımındaki adaletsizliği haykırmak için, adaleti hukuku ayaklar altına alan siyasi iktidardan 14 Mayıs'ta kurtulacağımızı, geleceğimizi asla tek adam rejimine teslim etmeyeceğimizi, emeğin, adaletin, hukukun, özgürlüğün, barışın ve demokrasinin bayrağını hep birlikte dalgalandırdığımız güzel günleri müjdelemek için, 1 Mayıs'ta alanlarda olacağız. Herkesi bu birliğe, mücadeleye ve dayanışmaya güç vermeye, bayramımızı kutlamaya davet ediyoruz.'

HABER MERKEZİ

(ES)

Bakmadan Geçme