“Tek başımıza iktidar olacağız”

İYİ Parti İzmir milletvekili aday adaylarının tanıtımında İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, güçlendirilmiş parlamenter sistem ile birlikte İYİ Parti'nin tek başına iktidar olacağını söyledi.

TAKİP ET

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem Milletvekilliği seçimleri için İYİ Parti'den 66 kişi aday adayı oldu. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, aday adayları ile hem iktidara hem de muhalefete adeta meydan okudu. Bezircilioğlu gelecek seçimlerde güçlendirilmiş parlamenter sistemden sonra İYİ Parti'nin tek başına iktidar olacağını dile getirdi.

'GÜÇLÜ KADRO'

 2 Nisan'da üyelerin katılacağı yoklama ile aday adaylık sürecinin İzmir'de tamamlanacağını belirten Bezircilioğlu, 'İzmir'de toplam 66 aday adayımız var. Öncelikle sizlerin huzuruna bu medeni cesareti gösterip ciddi bir iddia ortaya koyan aday adaylarımıza teşekkür ediyorum. Bir partinin gücü gösterilen teveccüh ile ölçülür. Bu teveccühü partimizin güçlenmesine ve parti içi demokrasinin tecelli etme noktasındaönemsiyoruz. Bu yoklama tüm üyelerimiz ile yapılıyor. Bunun diğer partilere örnek olmasını temenni ediyoruz. Bu hafta boyunca aday adaylarımız sizlerle bir araya gelip kendilerini tanıtma fırsatı olacağız' dedi.

İYİ Parti'nin İzmir'de birinci parti olacağı iddiasını yineleyen Bezircilioğlu, '15 Mayıs sabahı yepyeni bir Türkiye'ye uyanacağımıza ilişkin inancımız tam. İYİ Parti her zaman en kilit parti olacaktır. Umuyorum ki güçlendirilmiş parlamenter sistem geldiğinde İYİ Parti'nin tek başına iktidar olduğunu görmemiz çok uzak değil. Türkiye'nin ihtiyacı olan İYİ Parti'yi güçlü kadrolarla iktidara taşımak hepimizin görevidir. Aday adayı sayısına rakam olarak bakmamak gerekiyor. Bizim aday adaylarımıza baktığımız zaman kariyer olarak kişi olarak çok güçlü bir kadro' diye konuştu.

'İTTİFAK GÜÇLENDİ'

 Sinan Bezircilioğlu, son olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'dan kalkma sürecinde İYİ Parti'nin kan kaybettiği iddialarına ilişkin basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı. İstifa edenlerin çoğunluğunun geri döndüğünü söyleyen Bezircilioğlu,'3-6 Mart tarihinde bizi anlamaları şimdi anlayıp hak vermekte. Kalan günlerde de bunu sahada daha güzel anlatıp ne kadar önemli bir hizmet verdiğimizi anlatacağız. İYİ Parti kan kaybı yaşadı gibi gözükse de Millet İttifakı güçlenerek çıktı. Meral Akşener'in siyasi zekası ile yaptığı hamlelerden dolayı ittifak daha da güçlendi' ifadelerini kullandı.

 

Fotoğraf: Batuhan Vuruşkanlar

Bakmadan Geçme