Tekerlekli sandalyelerin 'Hastanesi' hizmette

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden engellilere tam destek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Çalışmaları Şube Müdürlüğü, engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran önemli bir projeyi hayata geçirdi. Konak'ta yer alan Engelli Hizmet Merkezi'nde kurulan Tekerlekli Sandalye Bakım Onarım İstasyonu, arızalanan tekerlekli sandalyelere adeta bir hastane gibi hizmet veriyor. Yangında hasar gören tekerlekli sandalyesine kısa sürede kavuşan Fatma Arslan ve diğer engelli bireyler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu ücretsiz tamir ve bakım hizmetinden büyük memnuniyet duyduklarını belirttiler.

Engelli Bireyler İçin Ücretsiz Tamir ve Bakım Hizmeti

Engelli bireylerin tekerlekli sandalye arızalarına çözüm bulmak amacıyla kurulan Tekerlekli Sandalye Bakım Onarım İstasyonu, hem manuel hem de akülü tekerlekli sandalyeler için ücretsiz bakım ve tamir hizmeti sunuyor. Engelli yurttaşlar, arızalanan sandalyeleri için 0232 293 98 41 numaralı telefonu arayarak talepte bulunabiliyor. Talep üzerine sandalyeler, Engelsiz Ulaşım Araçları ile bulundukları noktadan alınıp bakım istasyonuna getiriliyor ve tamir edildikten sonra tekrar sahiplerine ulaştırılıyor. Ayrıca kullanılmayan eski tekerlekli sandalyeler de tamir edilip yeniden kullanılabilir hale getirilerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor.

Tekerlekli Sandalye Bakım Onarım İstasyonu Sorumlusu Ozan Albağa, verilen hizmet hakkında bilgi vererek, “İstasyonumuzda engelli vatandaşlarımızın tekerlekli sandalyelerini hiçbir ücret talep etmeden tamir ediyoruz. Ayrıca kullanılmayan tekerlekli sandalyeleri toplayarak onları da yeniden işlevsel hale getiriyor ve tamir süresince vatandaşlarımıza yedek sandalye temin ediyoruz. Hizmetimiz, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmayı ve hareket kabiliyetlerini artırmayı amaçlıyor,” dedi.

Yangında Sandalyesini Kaybeden Vatandaş Tekrar Tekerlekli Sandalyesine Kavuştu
İzmir'de kısa süre önce meydana gelen Yamanlar orman yangını, birçok vatandaşın hayatını etkiledi. Bu yangında Zübeyde Hanım Mahallesi Manolya Apartmanı'ndaki evi yanan ve yangın merdiveninde duran tekerlekli sandalyesi hasar gören Fatma Arslan da bu mağdurlardan biri oldu. Kemoterapi tedavisi görmekte olan Arslan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tamir istasyonuna başvurarak tekerlekli sandalyesini tamir ettirdi. Kısa süre içinde onarılan sandalyesine kavuşan Arslan, belediyenin sağladığı hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Tekerlekli sandalyem yangında zarar gördü ve ben belediyeye başvurdum. Kısa sürede tamir edilip geri getirildi. Bu hizmet benim için çok önemli, 31 yıldır yürüme engelliyim ve tedavi süreçlerinde tekerlekli sandalye benim için hayati bir araç. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyorum,” diye konuştu.

Engelli Bireylerden Büyük Memnuniyet

İstasyonun hizmetlerinden faydalanan bir diğer engelli vatandaş Ayhan Gülseçer, sandalyesini teslim aldığında büyük bir sevinç yaşadı. Felç nedeniyle yürüyemeyen ve akülü tekerlekli sandalye kullanan Gülseçer, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne olan minnettarlığını, “Dün Buca'da lastiğim patladı, hemen tamir için geldim. 5 dakikada işimi hallettiler. Burası benim arabamın hastanesi oldu. Tamir edilirken yedek bir sandalye de verdiler. İzmir, benim gördüğüm en erişilebilir kentlerden biri. Norveç'e gittim, geldim; ama burası daha iyi,” sözleriyle ifade etti.

Bakım Hizmetinden Faydalanan Genç Vatandaş: “Para Vermedik”

Tekerlekli sandalyesini bakıma sokan 27 yaşındaki Hüseyin Dağlı ise, “Tekerlekli sandalyemin aküsü çabuk bitiyordu ve bakım yaptırmak için istasyona geldim. Bana yedek bir sandalye verildi ve bugün aracımı teslim almaya geldim. Tekerleklerim değiştirildi, aküye bakıldı ve temizliği yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu hizmeti harika,” dedi. Dağlı'nın babası Levent Dağlı da, “Bu hizmetten çok memnunuz. Normalde oldukça zahmetli ve pahalı olan bu işlem için bizden hiçbir ücret talep edilmedi. Her engelli vatandaşın bu hizmetten haberdar olmasını diliyoruz,” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıran ve hareket kabiliyetlerini artıran bu hizmetiyle toplumsal dayanışmaya önemli bir katkı sağlıyor.

Bakmadan Geçme