Tesla, bugünden itibaren Türkiye’de

Tesla, Türkiye’de Model Y modeliyle satışa başlayacağını duyurdu. Ön siparişler bugün (4 Nisan) başlayacak ve teslimatlar...

TAKİP ET

Tesla, Türkiye'de Model Y modeliyle satışa başlayacağını duyurdu. Ön siparişler bugün (4 Nisan) başlayacak ve teslimatlar Mayıs ayında gerçekleştirilecek. Tesla Model Y, şirketin resmi internet sitesi üzerinden ön siparişe açılacak ve siparişler İstanbul'daki Akasya ve Kanyon AVM'lerinde teslim edilecek. Ayrıca, Tesla'nın ilk servis merkezi İstanbul Merter'de açılacak. Yarından itibaren İstanbul, Edirne, Bolu ve Ankara'da 30 hızlı şarj istasyonu devreye sokulacak. Tesla modelleri için 1 kWh başına 6,9 TL ile 7,7 TL arasında değişen şarj ücreti uygulanacak. Diğer marka elektrikli araçların şarj ücreti ise 8,6 TL olacak.

Tesla Model Y, Türkiye pazarında üç farklı versiyonla satışa sunulacak. Standard Range versiyonu arkadan itişli ve 455 km menzile sahip olacak, fiyatı 1 milyon 548 bin 732 TL olacak. Çift motorlu, dört çeker aktarma organına sahip Model Long Range versiyonu da 1 milyon 619 bin 532 TL fiyatla satışa sunulacak. En üst paket olan Model Y Performance versiyonu ise 1 milyon 778 bin 821 TL fiyatla satışa çıkacak. Bu versiyon, çift motorlu dört çeker aktarma organına sahip olacak ve menzili 514 km olacak. Tesla Model 3, Model S ve Model X'in Türkiye'ye getirilmesi piyasa koşullarına ve vergi düzenlemelerine bağlı olarak gerçekleştirilecek. Tesla Model Y Türkiye pazarına Tesla'nın Berlin tesisinden gönderilecek.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme