Tesla’nın o aracı yollara çıkıyor… Fiyatını duyunca kulaklarınıza inanamayacaksınız!

Halka açık yollardaki Cybertruck’ların tanıtılmasının ardından, üretim araçlarına benzeyen ve teslimat kamyonları gibi görünen araçlar da...

Halka açık yollardaki Cybertruck'ların tanıtılmasının ardından, üretim araçlarına benzeyen ve teslimat kamyonları gibi görünen araçlar da ortaya çıktı. Bu gelişme, Tesla'nın Cybertruck modelinin uzun süren bekleyişin ardından nihayet üretim aşamasına geçtiğini gösteriyor.

Tesla, 2023 üçüncü çeyrek kazanç çağrısı sırasında, uzun bir süre ertelenen Cybertruck modelinin ilk üretim versiyonlarının 30 Kasım tarihinde Austin, Teksas'taki Gigafactory'de müşterilere teslim edileceğini duyurdu. Bu haber, elektrikli kamyonetin üretiminin birçok kez ertelenmesinin ardından geldi.

İlk 2024 Cybertruck'ın 400 bin dolarlık bir açık artırmaya çıkarıldığı bildirilirken, resmi özellikler hala kesinlik kazanmış değil. Cybertruck için üretim başlangıçta 2021'in sonlarına planlanmıştı, ancak daha sonra 2022'ye ertelendi. Tesla CEO'su Elon Musk, 2023'e erteleme kararı aldı. Daha sonra Musk, ocak ayında Cybertruck'ın tam hacimli üretime 2024'e kadar girmeyeceğini doğruladı, ancak ilk üretim çalışmalarının bu yaz başlaması planlanıyordu.

4 yıllık bir bekleme sürecinin ardından, X.com'un ilk Cybertruck'ı ise 15 Temmuz'da şirketin Giga Texas tesisinde inşa edildi. Bu gelişme, Tesla hayranları ve otomobil endüstrisi için heyecan verici bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.

Bakmadan Geçme