Thodex’in kurucusu Özer adliyeye sevk edildi

Türkiye genelindeki en büyük dolandırıcılık olaylarından birini gerçekleştiren, kripto para borsası üzerinden dolandırıcılık yaptığı iddia edilen...

TAKİP ET

Türkiye genelindeki en büyük dolandırıcılık olaylarından birini gerçekleştiren, kripto para borsası üzerinden dolandırıcılık yaptığı iddia edilen Thodex'in CEO'su Faruk Fatih Özer'in İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlandı. Özer, polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edilmek üzere emniyetten çıkarıldı.

Fatih Özer, yakalandığı Arnavutluk'ta tutuklandıktan sonra Adalet Bakanlığı'nın talebi üzerine Türkiye'ye iade edildi. Özer, 21 Nisan günü İstanbul Havalimanı'na indi ve burada sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyetteki sorgusu tamamlanan Özer, polis ekipleri eşliğinde Kartal Adliyesi'ne sevk edildi.

Özer hakkında 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek', 'bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' ve 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak' suçlarından yakalama kararı bulunurken, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 2 bin 27 kişi müşteki olarak yer alıyor.

 

Haber Merkezi

(Y.K.)

Bakmadan Geçme