Ticaret Borsası'nda turizmde markalama vurgusu

İzmir Ticaret Borsası Eylül ayı meclis toplantısı yapıldı.

İzmir Ticaret Borsası Eylül Ayı Meclis Toplantısı, İzmir'in kadın belediye başkanlarının katılımıyla İZQ İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer ve çeşitli illerin kadın belediye başkanları katıldı.

Başkan Ceritoğlu Sengel'den Önemli Mesajlar

Toplantıda konuşan Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Efes Selçuk'un sadece İzmir'in değil, Ege Bölgesi'nin ve Türkiye'nin önemli bir değeri olduğunu vurguladı. “Efes Selçuk sadece İzmir'in değil sadece Ege Bölgesi'nin değil Türkiye'nin gözbebeğidir” diyen Sengel, İzmir'in ihracat potansiyeline dikkat çekerek, “İzmir'in gerçekten siyasetle, kamuoyuyla, odalarla ve kamu kurumlarıyla bir lobisi var mı?” diye sordu.

Markalama Çalışmalarının Önemi

2019 yılından bu yana yürütülen markalama çalışmalarını aktaran Başkan Sengel, “Efes Selçuk” ibaresini kullanmaya başladıkları günden itibaren birçok mücadele verdiklerini ifade etti. Bu süreçte eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisine dava açtığını belirten Sengel, Danıştay'ın bu davanın cezai bir müeyyide olmadığına dair kanaat bildirdiğini aktardı. Ayrıca, tarım ve turizmi birleştiren agroturizm kavramına da değinerek, “Bu kompozisyonu yaratmalıyız. Bütün belediye başkanlarımız ile beraber bunu yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Birlikte Çalışmanın Gerekliliği

Tüm belediye başkanlarının İzmir için birlik içinde çalışması gerektiğini vurgulayan Ceritoğlu Sengel, “Hepimiz yan yana mücadele etmeye çalışıyoruz. 30 yıldan bu yana Cumhuriyet Halk Partisi varken, en yüksek kadın belediye başkanı sayısı 8 oldu. Bugüne kadar en yüksek sayıya ulaştık; 9 kadın adayımız vardı” dedi. Yönetişimin gönül ve akılla olduğuna dikkat çeken Başkan Sengel, eşitliğin önemine vurgu yaptı.

Başkan Ceritoğlu Sengel'in bu açıklamaları, İzmir'de turizm alanında markalama ve işbirliğinin önemini bir kez daha gündeme getirdi. İzmir'in tarihi ve turistik zenginliklerinin ön plana çıkarılması için ortak hareket etmenin gerekliliği, toplantıda yapılan tartışmaların merkezinde yer aldı.

Bakmadan Geçme