TİKA'dan Kazakistan'ın turizm eğitimine destek 

TİKA, Kazakistan'daki Kazak Teknoloji ve İşletme Üniversitesi'nin Turizm ve Hizmet Bölümü'ne barista eğitim sınıfı kurdu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kazakistan'daki Kazak Teknoloji ve İşletme Üniversitesi'nin Turizm ve Hizmet Bölümü için bir barista eğitim sınıfı kurarak önemli bir projeye imza attı.

2003 yılında kurulan Kazak Teknoloji ve İşletme Üniversitesi, teknik ve mesleki eğitimlerin yanı sıra sanayi, tasarım, bilgi teknolojisi, ekonomi ve sosyoloji gibi çeşitli alanlarda eğitim vermektedir. Üniversitenin 4 bin öğrencisi bulunmaktadır.

693 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

TİKA tarafından oluşturulan barista eğitim sınıfı, Kazakistan'da bu alanda tek olma özelliği taşımaktadır. Uygulamalı eğitimlerin verileceği bu sınıf, modern ekipman ve donanımlarla donatılmış olup, üniversitedeki diğer öğrencilere kahve ve içecek servisi yaparak gelir elde etme imkanı sundu. Turizm ve Hizmet Bölümü, otelcilik, restoran işletmeciliği ve turizm yönetimi gibi alanlarda güncel eğilimleri göz önünde bulundurarak nitelikli personel yetiştirmeyi hedefleniyor. Bölümde 29 öğretim görevlisi ve 693 öğrenci bulunmaktadır; öğrenciler İngilizce'nin yanı sıra Türkçe eğitim de veriliyor.

Bakmadan Geçme