Timur Cihantimur’un cezaevinden ilk fotoğrafı

Gazeteci Emrullah Erdinç, Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan ve annesi Eylem Tok ile ABD'ye kaçan...

Gazeteci Emrullah Erdinç, Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan ve annesi Eylem Tok ile ABD'ye kaçan ve Timur Cihantimur'un ıslahevindeki fotoğraflarını paylaştı.

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde lüks ciple Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olan ehliyetsiz oğlu Timur Cihantimur ile önce Mısır'a ardından ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok kazadan 106 gün sonra yakalandı. ABD'de hakim karşısına çıkan Tok ve oğlu hakkında kaçma şüphesi bulunduğu belirtilerek tutuklama kararı verildi.

Mahkeme, Tok'un Türkiye'ye iadesinin görüşüleceği bir sonraki duruşmanın 27 Haziran Salı günü yapılmasına karar verdi. Söz konusu kazada, 'kasıtsız adam öldürme ve yaralama' suçlamasıyla tutuklu bulunan Timur Cihantimur'un duruşması ise 20 Haziran'a ertelendi.

Bu gelişmelerin ardından gazeteci Emrullah Erdinç, Timur Cihantimur'un Connecticut eyaletinde reşit olmayan çocukların tutulduğu ıslahevindeki dosyasını paylaştı.

DOSYADA 'FEDARAL SUÇ' İBARESİ 

Timur Cihantimur'un yargılanması devam ettiği için hüküm kısmının boş bırakıldığını belirten Erdinç, 'Dosyada yaşının 16 olarak belirtilmesi nedeni 28 Haziran'da 17'sinde gün alacak olması. Yani bir hafta sonra Timur Cihantimur'un doğum günü . Yine dosyadaki bilgiye göre 'Federal Suç' ibaresi yer alıyor.' bilgilerini paylaştı.

OLAY?

İstanbul Eyüpsultan'da 1 Mart'ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmıştı. Kazada yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırılmış, yaralılardan Oğuz Murat Aci müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Mısır adli makamlarıyla temasa geçildiğini, ABD'ye gittikleri tespit edilen şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakının ABD yetkili makamlarına iletildiğini açıklamıştı.

Şüphelinin babası Bülent Cihantimur'un iş yerinde çalışan kurumsal iletişim uzmanı Ayşe Ceren S. 'suçluyu kayırma' ile 'delileri gizleme' suçlarından tutuklanmış, Cihantimur ve kazadan sonra yaralılardan birinin kayıp telefonunu emniyete teslim eden A.K. hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.

Baba Bülent Cihantimur da suçluyu kayırma suçundan şüpheli sıfatıyla ifade vermişti. Hakimlik, Bülent Cihantimur hakkında ayrıca, imza atma şartını içeren adli kontrol tedbiri uygulanmasını da kararlaştırmıştı.

Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığınca ABD yetkili makamlarına iletilmişti.

Timur Cihantimur ile annesi yazar Eylem Tok hakkında 23 Mayıs'ta kırmızı bülten çıkarılmıştı.

Eylem Tok ve oğlu 14 Haziran'da ABD'nin Boston şehrinde yakalanmıştı.

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme