Tinercilere otel hizmeti

  İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü çatısı altında 2006 yılında kurulan ancak 2017 yılında Sayıştay...

TAKİP ET

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü çatısı altında 2006 yılında kurulan ancak 2017 yılında Sayıştay raporları gerekçe gösterilerek kapatılan İZYÜK Tüketim Kooperatifi kantinleri, tinerci yuvası oldu

İzmir ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde 2006 yılında kurdulan İZYÜK Tüketim Kooperatifi kantinleri 2017 yılında Sayıştay raporları gerekçe gösterilerek kapatıldı. Yaklaşık 80 işçinin istihdam edildiği bir çok kantine mühür vurularak, yerlerine kahve makinesi ve otomatlar konuldu. Kooperatif, mağduriyetlerinin giderilmesi için yargıya başvurdu. Bu süreç içinde bazı kantinler tamamen ortadan kaldırılırken, İzmir Halkapınar Aktarma Merkezi'nde kooperatife ait olan kantin atıl vaziyette kaldı. Durumu fırsat bilen sokakta yaşayan evsiz vatandaşlar ve tinerciler her gün binlerce kişinin gelip geçtiği Halkapınar'ı mesken tuttu. Gece geç saatlerde evine gitmek isteyen vatandaşlar, durumdan rahatsız olduklarını söyleyerek konuya çözüm bulunmasını istedi.

'ATIL BEKLİYOR'

İZYÜK Tüketim Kooperatifi Başkanı Nail Çolakoğlu, 'Belediye bünyesinde kooperatifimizi 2006 yılında kurduk. Öncelik garaj olmak üzere aktarma merkezleri ve ağır bakım istasyonlarında 17 kantin açıldı. Yaklaşık 80 arkadaşımız buralarda istihdam edildi. 2017 yılında ise Sayıştay raporları gerekçe gösterilerek kantinlerin kapatılması ve boşaltılması istendi. Mevzuata uygun değildir diye. Belediyenin bize söylediği ruhsatsız oluşuydu. Ancak daha sonra yine belediye şirketi olan Grand Plaza buralara gelip kafeler açtı. Karara karşı Bölge İdare Mahkemesi'nde iptal davası açarak yürütmenin durdurulmasını talep ettik. Mahkeme sürecimiz devam ediyor. Halkapınar dışındaki kantinler bir şekilde yıkıldı, hatta bir tanesinin üstüne de alışveriş merkezi yapıldı. Süreç işlediği için Halkapınar'daki kantinimiz de mühürlü bir şekilde atıl durumda bekliyor. Ne acı ki o güzel kantinlerimiz tinerci yatağı haline gelmiş. Umarım konu en kısa zamanda çözülür' dedi.

 

Haber: Aycan Pırasalar Yaşar

Fotoğraf: Batuhan Vuruşkanlar 

 

Bakmadan Geçme