TİP milletvekili adayı Mehmet Aslantuğ kimdir? 

Mehmet Aslantuğ, siyasete atılmaya karar veren isimler arasında yerini aldı. Mehmet Aslantuğ, Türk oyuncudur ve kariyeri...

TAKİP ET

Mehmet Aslantuğ, siyasete atılmaya karar veren isimler arasında yerini aldı. Mehmet Aslantuğ, Türk oyuncudur ve kariyeri boyunca birçok dizi ve filmde yer almıştır.

Mehmet Aslantuğ, Samsun'un Çarşamba ilçesinin Dikbıyık beldesinde 25 Eylül 1961 tarihinde çiftçi bir ailenin beşinci ve son çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Terme ilçesinde tamamladı. 1978 yılında işletme fakültesine kaydını yaptırsa da, oyunculuk tutkusu nedeniyle öğrencilik yıllarında başlayan deneme sahnelerindeki performansıyla dikkat çekti ve 1985 yılında İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme eğitimini bırakarak profesyonel oyunculuğa adım attı. 1993 yılında Detay Film'i kurdu.

Aslantuğ, 1997-2000 yılları arasında Sıcak Saatler dizisinde canlandırdığı Sedat Yalçın karakteri ve 2003-2005 yılları arasında yayınlanmış Bir İstanbul Masalı dizisindeki Selim Arhan karakteri ile geniş kitleler tarafından tanındı. Aynı zamanda Arzum Onan ile evli olup, Can adında bir oğlu bulunmaktadır.

Son gelişme olarak, 2023 genel seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi'nden milletvekili adayı olarak kabul edilen Aslantuğ, İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımla doğrulandı. Mehmet Aslantuğ, siyaset sahnesine devam etmek için adaylık teklifini kabul etmiştir.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme