Tire’de inşaat paydaşları “deprem” için bir arada

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Tire Belediyesi harekete geçti. Belediye, İlçe genelinde depreme dayanıklı yapı tasarımı ve...

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Tire Belediyesi harekete geçti. Belediye, İlçe genelinde depreme dayanıklı yapı tasarımı ve imalatı konulu seminer ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Yeni İzmir gazetesinden Sıla Arabacıoğlu'nun haberine göre, Belediye Kültür Salonu'nda gerçekleşen toplantıda konuşmacı olarak İnşaat Mühendisi Şeref Alpago ve Necati Atıcı katıldı. İnşaat Mühendisi Şeref Alpago, salonda inşaatın bütün paydaşlarının bir aradalığına vurgu yaparak, 'Bu ilk olan bir şey, hayalim buydu' dedi.

'SIKINTILAR KONUŞULDU'

Toplantının çok iyi ve faydalı geçtiğini ifade eden Alpago, 'Ben 30 yıllık meslek hayatımda ilk defa inşaat ustasının, projecinin, meslek odasının, müteahhitlerin ve belediyenin aynı salonda aynı şeyleri konuşurken gördüm. Bu ilk olan bir şey, hayalim buydu. Ben, ustalarımıza uygulamada bulduğum yanlışları anlattım, onlar projelerde yaşadıkları sıkıntıları anlattılar. Gerçekten bütün salon çok etkilendik. Bunun üzerine de özellikle deprem yönetmeliği kapsamında kural koyucuları da dhil edebilirsek bütün paydaşlar aynı salonda aynı şeyi konuşarak birbirlerine öneri getirebilecek, geri bildirim verebilecek ve en önemlisi tüm paydaşlar bir arada olacak. Başta Tire Belediye Başkanımız olmak üzere tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum' şeklinde konuştu.

TİRE'DEKİ YAPILARIN GÜÇLENDİRİLMESİ

Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran da birçok ili etkisi altına alan deprem felaketi sonrasında depremin değil, binaların öldürdüğü gerçeğinin yeniden gözler önüne serildiğini belirterek, 'Tire'de yapılan tüm imalatların ekonomik kaygılardan dolayı eksik yapılmış olabileceğini düşünmüyorum. Bu imalat aşamalarının her biri ince işçilik gerektirmektedir. Genel olarak tabi olduğumuz yönetmelikler çerçevesinde çizilen projelerin uygulanmasıyla yapılarımız hayat bulmaktadır. Bu toplantımızda yönetmeliklerin eksikliklerini Tire'de ki yapılarımızın nasıl daha güçlü hale gelebileceğini, olası bir deprem durumunda can kaybının olmaması için neler yapabileceğimizi hep birlikte konuştuk.  Bakanlığımızın bu konuda ilgili yönetmeliği de güncelleyeceğini düşünüyorum. Güzel bir konferans oldu' ifadelerini kullandı.

(Y.K.)

Bakmadan Geçme