TKP İzmir: Elektrik dağıtım şirketleri insan hayatına kastediyor!

TKP İzmir: Elektrik dağıtım şirketleri insan hayatına kastediyor! İzmir Alsancak’ta iki kişinin elektik akımına kapılarak hayatını...

TKP İzmir: Elektrik dağıtım şirketleri insan hayatına kastediyor!

İzmir Alsancak'ta iki kişinin elektik akımına kapılarak hayatını kaybetmesi üzerine Türkiye Komünist Partisi İzmir İl Örgütü yazılı bir açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'12 Temmuz 2024 Cuma akşam saatlerinde İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Alsancak Mahallesi Enver Dündar Başar Sokak'ta iki yurttaşımız elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Bu elim olay, akşam saatlerinde İzmir'in kimi bölgelerinde yaşanan şiddetli sağanak yağış sonucu Enver Dündar Başar Sokak'ta oluşan su birikintisinden geçmeye çalışırlarken yaşandı. Öncelikle hayatlarını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay isimli, aynı zamanda İzmir Müzisyenler Derneği üyesi de olan yurttaşlarımızın yakınlarına, dostlarına ve İzmir Müzisyenler Derneği'ne başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

'ARAŞTIRILAMALI VE SORULAR YANITLANMALI'

Aynı bölgede önceden de elektrik kaçağı olduğuna dair şikayetlerin olduğu, hem orada bulunan kimi esnaflar tarafından ifade edildi hem de kimi basın kuruluşları bu bilgiye haberlerinde yer verdi. İzmir'de elektrik dağıtım hizmetini sağlayan Gediz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nden yapılan yazılı açıklamada ise geçtiğimiz altı ay içerisinde olayın yaşandığı bölgede herhangi bir elektrik kaçak ihbarının taraflarına yapılmadığı belirtildi. Enver Dündar Başar Sokak'ta aynı yerde öncesinde de elektrik kaçağı vakası yaşanıp yaşanmadığı, yaşandıysa konuya dair orada yaşayan yurttaşların veya esnafın şikayette bulunup bulunmadığı, şikayette bulunulduysa nereye şikayette bulunulduğu, bu şikayetlere dair ilgili kurumların ne yaptığı hususlarının sorumlu devlet kurumlarınca ivedilikle araştırılması ve yanıtlanması gerekmektedir.

HÜSNİYE SEVAL ACUN

Bakmadan Geçme