TKP Uşak'ta öğrenci bazlı bir örgüt hale geldi

Özlem Kara/Yeni İzmir Siyasi partilere, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde milletvekili adayı gösterecekleri isimleri belirlemeleri ve Yüksek...

TAKİP ET
Özlem Kara/Yeni İzmir Siyasi partilere, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde milletvekili adayı gösterecekleri isimleri belirlemeleri ve Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etmeleri için verilen süre 9 Nisan Pazar günü sona erdi. Siyasi partiler, 9 Nisan gününden itibaren yasal olarak seçim çalışmalarına başladı.Geçtiğimiz günlerde de Sosyalist Güç Birliği'nde yer alan Türkiye Komünist Partisi (TKP) Ankara Atatürk Spor Salonu'nda düzenlediği seçim buluşmasının ardından milletvekili aday listesini açıkladı. Türkiye Komünist  Partisi (TKP) Uşak sorumlusu Tolga Tarğay, Yeni İzmir'e TKP'nin Uşak'taki seçim çalışmaları, aday belirleme kriterlerine ilişkin bilgi verdi.'TKP UŞAK'TA ÖĞRENCİ BAZLI BİR ÖRGÜT'Tarğay, 2018 yılından beri Uşak'ta siyaset yürüttüğünü belirterek '2009'dan itibaren TKP Uşak'ta faaliyete geçmiş durumda. Bu süreçte öncelik olarak TKP'yi tanıtma ve insan örgütleme üzerinden çalışmalar yapıldı. Yıllarca çeşitli kadrolarla, çok küçük gruplarla burada çalışıldı. Tam parti Uşak'ta büyüyor dediğimizde pandemi oldu kazandığımız birçok insanı, arkamızda bırakmak zorunda kaldık. Çünkü TKP Uşak'ta öğrenci bazlı bir örgüt hale geldi. Burada ilk başta faaliyet gösteren insanlar Uşak'tan gittiler genelde büyükşehirden üniversiteye veya çalışmaya gelen insanlardı. Uşak'ın yerlisi olup buradan giden insanlarda oldu. Uşak'ta parti üyesi olup pandemide gidenler oldu, depremde şehirden giden yoldaşlarımız oldu' dedi.

'ADAYIMIZ BELLİ'Uşak'ta seçim çalışmalarına hali hazırda başlamadıklarını belirten Targay, 'Adayımız belli. Tuğba Çekici, Türkiye Komünist Partisi Uşak adayı. 10 gün içinde seçim çalışmalarına başlayacağız. Seçim çalışmaları olarak Uşak'ta bir takım bildiri dağımı yapacağız, esnaf ve yerli halka görüşmeler gerçekleştireceğiz. Stant edinebildiğimiz taktirde bir stant açma durumumuz olacak. Burada iletişimde olduğumuz insanlarla görüşüp seçim çalışımlarımızı bu şekilde yürüteceğiz' dedi.Aday belirleme sürecine ilişkin bilgi veren Targay, 'Deprem nedeniyle partililer olarak burada bulunamadığımız için,  parti adayımıza kendi karar verdi. Tuğba Çekici'yi aday yaptık. Tuğba'nın aday olmasındaki sebep Tuğba, altı yedi yıldan fazla Uşak'ta bulunuyor. Burada önce üniversite okuyup daha sonra yüksek lisans öğrenimini gördü. Burada çevresi olduğu için Tuğba'yı aday gösterdiler. Bizim için aday belirleme kriteri bizim partimizi tanıyan, partinin ne istediğini bilen, TKP nedir, ne istiyor, amaçları neler, dediği zaman buna cevap verebilecek nitelikte olan bir insanın aday olması gerekiyor. Bu kriterlere uyan kişi de Tuğba oldu.

'TKP GELİR HER ŞEY DEĞİŞİR DİYORUZ'İnsanların Türkiye Komünist Partisi'ne güvenmesi gerektiğini vurgulayan Targay, 'TKP'nin vaat ettiği şeyler bir hayalden öte insanların gerçek yaşantısında var olan şeyler. Bizim hedefimiz Türkiye'de var olan sistemin, düzenin değiştirip sosyalist bir düzen hakim kılmak istiyoruz. Çünkü günümüz sistemine baktığımızda her yandan çürümüş ve yozlaşmış bir ülkede yaşıyoruz. Gerek sosyal hayat, gerek iş hayatı konusunda gerek insan ilişkileri konusunda çok büyük bir yozlaşma hakim bunu da günümüzdeki sağ partilerin iktidarı vesilesiyle sahip olduğumuz kötü bir alışkanlık olarak yorumluyorum. TKP bunların hepsiyle baş edebilecek bir güçtedir. Bunların hepsiyle mücadele edecek güçtedir. O yüzden TKP gelir her şey değişir diyoruz' dedi.

Bakmadan Geçme