TOKİ mağdurlarından Murat Kurum'a tepki

Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum döneminde, Ankara Keçiören'deki 19 Mayıs Mahallesi'nde bulunan...

Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum döneminde, Ankara Keçiören'deki 19 Mayıs Mahallesi'nde bulunan 31 haneli Gökdelen Apartmanı dayanıklılık testine sokuldu. Apartman sakinleri testin ardından binalarının kentsel dönüşüme girerek, depreme dayanıklı hale getirilmesini bekliyordu ancak olmadı. Binaya 'çürük raporu' verildi ve bina Keçiören Belediyesi tarafından yıkıldı. Bina istinat duvarına yapışık ve yeni yönetmelik gereği yeni binanın da istinattan ayrılması gerektiği için hem dairelerin küçülmesi hem de binayı yapmak isteyen müteahhitler fazla kat artışı yapamayacağı için daire sahiplerinden yaklaşık 1 milyon liralık fark alması gündeme geldi.

Gökdelen Apartmanı sakinlerinin çoğu yaşlı ve emekli aylığı ile geçinen insanlar olduğundan milyonluk farkı ödeyemediler ve mağduriyetleri iki yıldır devam ediyor.

Bina sakinlerinin bugün enkazın önünde yaptığı basın açıklamasına 19 Mayıs Mahallesi Muhtarı Ali Gölpınar da katıldı.

Engelli çocuğu ile geçimini sürdürmeye çalışan 73 yaşındaki Huri Kılınçoğlu, 39 yıldır oturduğu apartman yıkılınca zor durumda kaldı. Alışveriş arabasını gösteren Kılınçoğlu, 'Muhtacım. Her gün şununla alışverişe gidiyorum. Ne alışveriş yapacaksam. Ekmeği dahi param yok, askıdan alıyorum. 7 bin 500 lira para alıyorum. İmkanımız yok. Şu eve bir kat daha fazla çıkarlarsa, kat verirlerse burayı yaptıracağız. Vermezlerse karşılayamıyoruz. Devlet karşılarsa, azıcık yardımcı olursa kat için' diye konuştu.

Kılınçoğlu, ev sahibinin kiraya artış yapacağını ve yeni gelecek zamla kirayı nasıl karşılayacağını bilmediğini, kapıcılık yaparak ve topladığı kağıt, plastikleri satarak geçimini sağlamaya çalıştığını aktardı. Kılınçoğlu, 'Naylonları satıyorum, kapıcılık yapıyorum. Komşulara sor. Binalarda bu yaşta çalışıyorum ben' dedi.  Kılınçoğlu, geçinemediği için dilenciliği bile denediğini açıklayarak, 'Bir kilo et girmez benim evime. 250 gram et alamıyorum ben. Ekmeği gidiyorum askıdan istiyorum, 2 ekmek veriyor. Bazen 'yok' diyor. Ben onunla kazanmadım ki, ne deyim? Vermiyor da' dedi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme