Torbalı'da adaylık savaşları başladı

Yeni İzmir Gazetesi'nden Hasan Demir'in haberine göre Mart 2024'te gerçekleşecek yerel seçimlere yedi ay kala adaylık...

Yeni İzmir Gazetesi'nden Hasan Demir'in haberine göre Mart 2024'te gerçekleşecek yerel seçimlere yedi ay kala adaylık yarışı başladı. Cumhuriyet Halk Partisi ile Adalet ve Kalkınma Parti'sinin kazanmak için kıran kırana mücadele vereceği Torbalı Belediyesi için her iki partiden de ikişer isim ön plana çıkıyor. CHP'de mevcut belediye başkanı Mithat Tekin ile önceki dönem ilçe başkanı Övünç Demir'in arasında aday adaylığı yarışı yaşanırken Ak Parti'de ise geçmiş dönem belediye başkanı Adnan Yaşar Görmez ile mevcut belediye meclisi grup başkan vekili Özgür Erman Çağlar arasında aday adaylığı yarışı yaşanıyor.

AK PARTİ'DE ŞANSLAR EŞİT

Ak Parti Adnan Yaşar Görmez'in adaylığında 2014 yılında ilk kez Torbalı Belediyesi'ni kazanmış ancak yine Görmez'in adaylığında 2019 seçimlerini kaybetmişti. Görmez, yeniden seçim kazanmak için aday olmak istiyor. İlçedeki açılış törenlerine ve etkinliklere katılmaya başlayan Görmez, aday adaylığı yarışını başlatmış durumda.

Ak Partili Özgür Erman Çağlar, İzmir Milletvekili Atilla Kaya'ya yakınlığı ile tanınıyor. İlçenin futbol kulübü olan Torbalıspor'da da başkanlık yapan Özgür Erman Çağlar özellikle gençler tarafından çok sevilen bir isim. Çağlar'ın adaylık için Görmez ile eşit derecede şansı bulunuyor.

CHP'DE DURUM KARIŞIK

Cumhuriyet Halk Partisi'nde ilk gençlik yıllarından beri siyaset yapan Övünç Demir'in ismi ön plana çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ilçe kongresine kadar ilçe başkanlığı görevini sürdüren Demir, ilçe başkan adayı olmaktan son anda, ilçe örgütünün çağrısı üzerine vazgeçmişti. Örgütün, 'Seni belediye başkanı görmek istiyoruz' çağrısı yaptığı Demir, başarılı çalışmaları sayesinde ön plana çıkıyor.

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, belediye meclis üyesi iken Başkan İsmail Uygur'un vefat etmesi üzerine meclis içinde yapılan seçimle başkan olmuştu. İlk günlerde yakın çevresine, Merhum İsmail Uygur'un ölümü nedeniyle bu görevi emanete sahip çıkmak için bir dönemliğine kabul ettiğini ifade eden Başkan Tekin, aynı göreve bir kez daha talip olmak istiyor.

Hasan Demir

Bakmadan Geçme