Torbalı’da sis görüş mesafesini 20 metreye düşürdü

Torbalı'da gündüz hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde iken geceleri ise oldukça azalıyor. Günlük sıcaklık farkları ile...

TAKİP ET

Torbalı'da gündüz hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde iken geceleri ise oldukça azalıyor. Günlük sıcaklık farkları ile birlikte ilçede her sabah yoğun bir sis oluşuyor. Son iki haftadır kırsal bölgelerde sürekli olarak sabahın ilk saatleri yoğun sis altında geçerken, dün sabah ise yoğun sis tüm ilçeyi etkisi altına aldı. Torbalı halkı güne sis bulutu altında uyanırken, karayolunda ve İzmir – Aydın Otoyolu'nda görüş mesafesi oldukça düşerek, sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oldu.

SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞADI

Ayrancılar'dan başlayıp Subaşı'ya kadar uzanan sis, sürücülere zor anlar yaşatırken hayatı da olumsuz etkiledi. Görüş mesafesinin yer yer 20 metreye kadar düştüğü kentte araç sürücüleri, sis lambalarını ve dörtlü sinyallerini yakarak zorla ilerleyebildi. Sis nedeniyle güneş ışınlarından mahrum kalan ilçede hava sıcaklığı oldukça düşük seviyelere indi. Tarlalarına gitmekte zorlanan çiftçiler zorluklar yaşarken, işçiler her yarım saatte bir sürekli yanan ateş başında ısınmaya çalıştı.

SİS NEDEN OLUŞUR?

Stratus bulutunun yerde veya yere yakın seviyede oluşması olarak da bilinir. Yerle temas eden hava içindeki subuharının yoğuşması veya donarak kristalleşmesi sonucu ortaya çıkan çok küçük su damlacıkları veya buz kristallerinden meydana gelmiştir. Sis içinde çisenti biçiminde çok hafif yağış olabilir. Zirai açıdan faydalı olduğu kadar, güneşe engel olduğu için deniz, kara ve hava ulaşımında büyük ölçüde olumsuz etkileri de görülmektedir.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme