TÜBİTAK, dünyaya seslendi: Türkiye’yi takip etmeye devam edin

Mandal, Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever’in uçuşuna yönelik hazırlanan program kapsamında geldiği Gebze'de değerlendirmelerde bulundu....

Mandal, Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever'in uçuşuna yönelik hazırlanan program kapsamında geldiği Gebze'de değerlendirmelerde bulundu.

İMECE uydusundan Alper Gezeravcı'nın insanlı ilk uzay misyonunu gerçekleştirmesine kadar geçen yıldan itibaren uzay alanında hep ilkleri yaşadıklarını dile getiren Mandal, Türksat 6A'yı uzaya fırlatmak üzere 4 Haziran'da ABD'ye yolladıklarını da hatırlattı.

Mandal, şimdi ise Atasever'in yine ilklerden olan yörünge altı araştırma uçuşunu gerçekleştirmek üzere uzaya gittiğine dikkati çekti.

Bu heyecanının ekstra güzel tarafının da bu etkinliğin TÜBİTAK Fen Lisesi'nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın da katılımıyla gerçekleşmesi olduğunu vurgulayan Mandal, bunların hiçbirinin tesadüf olduğuna inanmadığını söyledi.

Mandal, Gezeravcı'nın uzayda 13 deneyi gerçekleştirdiğini, Atasever'in de 7 deneyi hayata geçirdiğini ve bunların devamının geleceğini dile getirdi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme