TUBİTAK'tan İzmir Bilim Şenliği

İzmir Bilim Şenliği-2 bilim meraklılarına kapılarını açmaya hazırlanıyor! Bu yılki tema 'Gece Gündüz Bilim' olarak belirlendi. Alsancak Garında gerçekleşecek olan etkinliğin amacı, öğrencileri bilim insanlarıyla buluşturarak bilime ve bilim insanlarına karşı olumlu bir bakış açısı geliştirmelerine katkıda bulunmak

16 Ekim 2024'te başlayacak olan Bilim Şenliği, 4 gün sürecek. Şenlik için İzmir ve çevre illerden yaklaşık 100.000 katılımcı bekleniyor. Hedef kitlesi okul öncesi öğrencilerinden üniversite öğrencilerine, öğretmenlerden toplumun tüm kesimlerine kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan etkinlikler arasında “Bilim Söyleşileri, Atölye Çalışmaları, Eğlenceli Deneyler, Bilimsel Şovlar, Planetarium Gösterimleri, Gökyüzü Gözlemleri, Teknoloji Sergileri ve Simülasyonlar” yer alacak.
Şenlikte;“Otonom Kara Araçları, İHA ve Drone Teknolojileri, Artırılmış Gerçeklik, 3D Yazıcılar, Robotik ve Kodlama, Yeşil Enerji, Fen ve Matematik, STEM Uygulamaları, Geleneksel Sanatlarımız, Astronot Tiyatrosu ve Sürdürülebilirlik”gibi pek çok alanda atölye faaliyetleri düzenlenecek. Ayrıca, Bakırçay Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi gibi Türkiye'nin farklı illerindeki üniversitelerden gelen akademisyenler ile öğretmenler, söyleşi ve uygulamalı eğitimlerde bir araya gelecek.

İlk şenlikte katılımcılardan yoğun ilgi gören gece etkinlikleri, bu yıl 2. ve 3. günlerde saat 22.00'ye kadar sürecek. “Gece Gözlemleri, Astronot Tiyatrosu, Droneve İHA Tanıtımları İle Müzik Dinletileri”gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecektir.

Etkinlikle ilgili olarak İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi: “Gençlik, hayallerin gerçekleşmesi için en güzel zamandır. Bu geleceğin inşasında onlara can suyu verecek, besleyecek kimseler bizleriz. Bunu da daha çok küçük yaşlardan itibaren ilim, bilim, irfanla onları buluşturarak gerçekleştirebilir ve genç dimağları geleceğimizin bilim insanları haline getirebiliriz.” diyerek konuştu.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bilime merakı olan herkesi bu heyecan verici şenliğe davet ediyor.

Bakmadan Geçme