Tugay'dan birlik mesajı

İzmir'in kurtuluşunun 102. yıl dönümü dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay'ın ev sahipliğinde düzenlenen 9 Eylül Resepsiyonu büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anan Başkan Tugay, 9 Eylül'ün İzmir için taşıdığı öneme dikkat çekti ve "Biz varsak, Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek var olacak. Çünkü bu İzmir'in sözüdür. Biz sözümüzden asla geri dönmedik, dönmeyeceğiz" ifadeleriyle İzmirlilere birlik ve beraberlik mesajı verdi.

İzmir'de Kurtuluş Coşkusu Başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9 Eylül Resepsiyonu, tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleşti. Geceye İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İrfan Özsert, milletvekilleri, büyükelçiler, konsoloslar, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, basın mensupları, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı. Resepsiyon, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Etkinlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası sahne alarak kutlama coşkusunu artırdı.

"Ne Kadar Övünsek Az"

İzmir'in kurtuluşunun 102. yıl dönümü vesilesiyle konuşan Başkan Tugay, 9 Eylül'ün İzmir ve Türkiye Cumhuriyeti için taşıdığı anlamı vurguladı. Tugay, “Güzel İzmir'in 'Ben Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün askeriyim, Zübeyde Annenin evladıyım, Türkiye Cumhuriyetinin ta kendisiyim' diyen güzel insanları, 9 Eylül İzmir'imizin kurtuluşunun 102. yılı hepimize kutlu olsun” dedi. İzmir'in Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki özel yerini hatırlatan Tugay, kentin işgali ve kurtuluşu ile tarih yazdığını belirterek, "Bu onur ve ayrıcalık yeryüzünde yalnızca İzmir'e aittir. Kentimizle ne kadar övünsek azdır" diye konuştu.

“Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti”

Konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerine de yer veren Başkan Tugay, İzmir'in emperyalizme karşı verdiği mücadelede gösterdiği kararlılığı hatırlatarak, “Biz 9 Eylül'leri bitmeyen düşmanlık ve boş böbürlenmeyle değil, 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' sözüyle anıyoruz” dedi. Tugay, İzmir'in Atatürk'ün “Bir ulusun bayrağı çiğnenemez” sözüne ev sahipliği yapan kent olduğunu vurgulayarak, 9 Eylül vesilesiyle İzmir'den dünyaya şu mesajı verdi: “Özgürlük, bağımsızlık, çağdaşlık, demokrasi, laiklik, adalet, eşitlik, kadına saygı, çocuğa saygı, doğaya saygı, emeğe saygı... Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!”

“Kimsenin Kuşkusu Olmasın”

29 Ekim'de Cumhuriyetin 101. yılını kutlayacaklarını belirten Başkan Tugay, Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkmanın önemine dikkat çekti. Tugay, “Biz, nice olmazı olur yapanların çocuklarıyız. 'Hangi çılgın bana zincir vuracakmış' diyerek ayağa kalkanların mirasçılarıyız” diyerek, İzmirlilerin bu bilinci daima koruyacağını söyledi. Tugay ayrıca, “Bugün çocuklarımız gözlerimize bakıyor. Yarın 'Peki siz ne yaptınız?' diye soracaklar. Bu soruya gönül rahatlığıyla yanıt vereceklerin başında İzmirliler gelecek. İzmir, Türkiye Cumhuriyeti'ni var eden ve yaşatan değerlerin kalesidir” şeklinde konuştu.

Gecede Duygu Dolu Anlar Yaşandı

Başkan Tugay, konuşmasını İzmirli sanatçı Haluk Işık'ın 9 Eylül'ü anlatan şiirini okuyarak sürdürdü. Tugay'ın duygu dolu anlar yaşattığı konuşma, İzmir'in kurtuluşunun derin anlamını bir kez daha katılımcılara hatırlattı. Tugay, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bizi bugüne taşıyan atalarımıza ve yaşamın her alanındaki değerlerimize sonsuz saygı ve minnet sunuyorum. Biz varsak, Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek var olacak. Çünkü bu İzmir'in sözüdür. Biz sözümüzden asla geri dönmedik, dönmeyeceğiz.”

Resepsiyonun sonunda Başkan Tugay, Süvari Birliği'ne günün anısına bir hediye takdim ederken, Süvari Birlikleri de Tugay'a hediye sundu. Gece, Türk bayrakları eşliğinde İzmir Marşı'nın hep bir ağızdan söylenmesiyle sona erdi.

Bakmadan Geçme