Tüm Bel-Sen’den Çiğli Belediyesi’ne tepki

Çiğli Belediyesi'nde görev yapmakta olan Tüm Bel-Sen üyesi kamu emekçileri, toplu iş sözleşmesi süresinin yaklaşık bir...

TAKİP ET

Çiğli Belediyesi'nde görev yapmakta olan Tüm Bel-Sen üyesi kamu emekçileri, toplu iş sözleşmesi süresinin yaklaşık bir ay önce bitmesine karşın belediye yönetimi tarafından toplu sözleşme masasına oturamadıklarını ve baskı gördüklerini iddia etti. Tüm Bel-Sen 1 ve 2 No'lu Şube'si basın açıklaması yayımlayarak sorunları hakkında şu ifadeleri kullandı:

'Bizler Çiğli Belediyesi'nde görev yapmakta olan Tüm Bel-Sen üyesi kamu emekçileriyiz. Belediyemizde yetkili olan sendikamız Tüm Bel-Sen ile Belediye yönetimi arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi, 31.03.2023 tarihi itibariyle sona erdi. Yeni Toplu İş Sözleşmesi sürecine Mart ayı itibariyle başlanmış olup öncelikle iş yeri meclisimizde, Belediyemizde görev yapmakta olan tüm kamu emekçilerinin beklenti ve görüşleri doğrultusunda sözleşme taslağımızı hazırlamış ve 08.03.2023 tarihi itibariyle Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine başlanması hakkındaki yazımızı, Belediye yönetimine sunmuş bulunmaktayız. Bu süreçte Belediye başkan yardımcıları ve müdürler aracılığıyla randevu ve görüşme taleplerimizi yönetime defalarca iletmemize ve tüm çabalarımıza rağmen hiçbir şekilde muhatap alınmadık.

Ancak bu süreçte üyelerimiz; Özel Kalem Müdürü, Destek Hizmetleri Müdürü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü vasıtasıyla gerek telefonla aranarak gerekse müdür odalarına çağrılarak sürgün ve kadro tehdidiyle sendikamızdan istifa ettirilmeye çalışılmış, birçok üyemiz bu baskılara dayanamayıp sendikamızdan istifa etmek zorunda kalmıştır. Aslında söz konusu durum geçtiğimiz seneden beri devam etmekte, yetkili sendika olmamıza rağmen sendikamız yok sayılmakta, üyelerimiz baskıya maruz kalmaktadır. Söz konusu durumlar açıkça gösteriyor ki, Belediye yönetiminin baskısıyla Mayıs ayındaki yetki döneminde, yönetimin açıkça desteklediği sendikaya yetki kazandırılmaya çalışılmaktadır.

Sendikaların işverene karşı emekçinin haklarını gözetmesi yerine yönetimin taleplerine göre hizalanması, en temelde sendikaların varoluş amacına ters düşmektedir. İşverenin uzantısı haline gelmiş bir sendikanın, emekçilerin ekonomik, sosyal, özlük haklarını gözetmesi beklenemez. Şüphesiz ki, bu tür sendikalar herhangi bir çıkar çatışmasında yönetimin isteği doğrultusunda hareket edecektir. Belediyemizde bu amaçlarla yönetim tarafından açıkça desteklenen bu sendikaya yetki kazandırılmaya ve Sendikamız Tüm Bel-Sen'in mücadelesi ve birlikteliği etkisizleştirilmeye çalışılmaktadır.

Bugün bu baskılar sonucu Belediyemizde yetkimizi kaybedebiliriz ancak sendikamız Tüm Bel-Sen kurulduğu günden bugüne bin bir emek ve mücadeleyle kurulmuş, o mücadele sayesinde ilk Toplu İş Sözleşmeleri imzalamış, bu uğurda bedeller ödemiş ve sınıfında tüm kamu emekçilerine öncülük etmiş ve etmekte olan bir sendikadır. Halen sendikaların önündeki anti-demokratik engellerin kaldırılması ve kamu emekçilerinin grevli ve toplu sözleşmeli sendika hakkı yönündeki mücadelesini sürdürmektedir. Sendikamızın gücü ikna odalarından, yöneticilerle kurulan kişisel çıkar odaklı ilişkilerden değil; üyelerimizin mücadelesi, örgütlülüğü ve kararlılığından gelmektedir. Bu süreçte arkadaşlarımıza uygulanan baskılarla mücadele etmek adına tüm kamu emekçilerini sendikamızda örgütlenmeye ve bizlerle birlikte mücadele etmeye çağırıyor ve davet ediyoruz.

Basına ve kamuoyuna saygıyla ifade ederiz.'

HABER MERKEZİ

(E.S.)

Bakmadan Geçme