Tunç Soyer: İzmir olarak maçın burada oynanmasına talibiz!

Aysun Güler/Yeni İzmir-Halk TV’de Serhan Asker'in sunduğu Görkemli Hatıralar Programı bugün İzmir'de yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye...

TAKİP ET

Aysun Güler/Yeni İzmir-Halk TV'de Serhan Asker'in sunduğu Görkemli Hatıralar Programı bugün İzmir'de yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yazar Yaşar Ürük, Çellist-Solist Adasu Akın Asker'in konuğu oldu.

'BAŞTAN KABUL EDİLMEMESİ GEREKEN BİR DURUMDU'

Riyad'taki yaşanan kriz ile ilgili konuşan Soyer, şu açıklamalarda bulundu:

Atatürk'ün vefatının 84. Yılında, Anıtkabir'i 1 milyon 200 bin kişi ziyaret etti. Tarihte böyle bir örnek yok. Bu milletin Ata'sına olan bağlılığı taarihteki hiçbir lidere gösterilmemiştir. Orada 'eski bir lider, onun adına bir şey yapılmasa da olur' zannedildi ancak böyle olmadığını gördüler. Baştan kabul edilmemesi gereken bir durumdu. Biz de kurtuluşun ve kuruluşun şehri olan İzmir'e davet ediyoruz. Atatürk Stadyumu'nun koşulları her ne kadar uygun olmasa da zemin müsait. Biz İzmir olarak maçın burada oynanmasına talibiz. Biz ulusal yas ilan ediyoruz. Konsolosluğa giren Cemal Kaşıkçı katlediliyor ve örtbas ediliyor. İlişkimiz kabul edilebilir değil. Futbol Federasyonu ile ilgili de bir şey söylemek istiyorum. Neden bunu Cumhurbaşkanı belirleniyor? TFF başkanının seçimle belirlenmesi gerekiyor.

'TÜM OTOBÜSLERİMİZDE 'YURTTA SULH CİHANDA SULH' YAZIYOR'

Bugün İzmir'deki tüm otobüslerimizde yurtta sulh cihanda sulh yazıyor. Yüz yıldır yaşanan Ortadoğu'daki kaynayan kazandan müstesna olmuş. Atatürk kesintisiz yüz yıl boyunca barışı sağlayan bir sistem kurmuş. Etrafımız yangınken Türkiye 100 yıldır barışı yaşıyor. Cumhuriyet insanlık tarihinin belki de kansız yaşanmış en büyük devrimidir. Çok şanslıyız. İlk ve son kurşunun sıkıldığı yer de İzmir'dir. İzmir Ata'sına sonuna kadar bağlıdır.

''ATATÜRK ELİNİ ÖPTÜRDÜ''

Programın konuklarından biri olan Yaşar Ürük, 'Kendisini ziyaret etmeye kaçınan Araplara dün akşam Atatürk elini öptürdü. Dünyada Atatürk öznesi üzerinden haberler verildi. Maçın oraya alınması büyük bir hataydı. Dün bu yanlıştan dönüldü. Saatlerce süren toplantıdan anlaşılıyor ki büyük baskı yaşamışlar buna rağmen direndiler. Sağcısı solcusu neredeyse bütün kanallar meselenin takipçisiydi' dedi.

ATATÜRK'ÜN KIZLARI KUPAYI İZMİR'E GETİRDİ!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kadınlar Sutopu takımı, dünya şampiyonu olma başarısını elde etmiş ve bu sevinci kupalarıyla birlikte taçlandırmıştı. Şampiyon genç kadınlar da programa gelerek, Atatürk'ün fotoğrafı önünde bir araya geldi, 'Yurtta barış, dünyada barış' dedi.

Bakmadan Geçme