Türk hentbolunun yeni patronu Mesut Çebi oldu

Türkiye Hentbol Federasyonu başkanlığı için 3 adayın yarıştığı seçimden 112 oy alan Mesut Çebi zaferle ayrıldı.

Türkiye Hentbol Federasyonu'nun yeni başkanı belli oldu. Yapılan seçimler sonucu Mesut Çebi, yeni federasyon başkanı seçildi.

Seçimlerdeki oy durumu şu şekilde oldu:

Mesut Çebi : 112 oy
Erhan Aras : 59
Uğur Kılıç : 48 oy
1 oy geçersiz sayıldı.

YÖNETİM KURULU'NDA KİMLER YER ALACAK?

Başkan Mesut Çebi

Ali Ceylan - Altuğ Taşdemir - Can Aksoy - Deniz Kızılırmak - Doğancan Erol - Enis Ulusoy - Kenan Gokmen - Mustafa Turan - Sinan Başer - Yiğit Şenocak -

Yedek Üyeler

Barış Orhonlu - Cumhur Özen - Osman Kalyoncu - Gamze Çelik - Coşkun Aras - Metin Açık - Aykut Bozoğlu - Özgür Dede - Emin Halaç - Namık Çebi - İlkcan Kılıç İpek

MESUT ÇEBİ KİMDİR?

Mesut Çebi, hem Türk inşaat sektöründe hem de spor dünyasında önemli roller üstlenen bir iş insanıdır. 2016 yılından bu yana AYSU Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş. 'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. İnşaat sektöründeki aktif rolü, 2023'te Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam etmektedir.

Spor kariyerinde önemli başarılar elde eden yaşlı Mesut Çebi, 2020-2024 yılları arasında Beşiktaş Jimnastik Kulübü Hentbol Şube Sorumlusu olarak görev yapmıştır. Ayrıca, 2021-2022 yılları arasında Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanvekili olarak hizmet vermektedir.

Çebi, Hentbol kariyerinde başarı dolu bir geçmişe sahip olup, 2010-2016 yılları arasında Beşiktaş Jimnastik Kulübü ve Trabzonspor'da profesyonel hentbolcu olarak oynamış, 2007-2012 yılları arasında Türkiye Hentbol Milli Takımı'nda yer almıştır.

Eğitim hayatı Yeditepe Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Mesut Çebi, inşaat mühendisliği alanında lisans derecesini almıştır. Hem iş dünyasında hem de spor alanı boyunca geniş bir etki alanına sahip olan Çebi, son olarak Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı olarak seçilmiştir ve bu görevi 4 yıl boyunca sürdürecektir.

Özel Haber

Bakmadan Geçme