‘Kızılay AVM’

Türk Kızılayı sadece çadır satmıyor, alışveriş mağazası işletiyor. İnternet aracılığıyla, radyodan kupaya, kalemden tişörte kadar birbirinden ilginç eşyalar da satarak gelir elde ediyor. Eleştiri ve sorular da beraberinde geliyor. 'Kızılay'ın işi bu mu?' dedirtiyor. Kurumun bağış listesi de kalabalık görünüyor.

TAKİP ET

Türk Kızılayı'nın AHBAP'a 46 milyon liraya 2 bin 50 çadır sattığı tartışıladursun, söz konusu kurum resmi alışveriş adresi olan www.kizilaymagaza.org.tr'de birçok farklı ürünü satışa sunuyor. Bu ürünlerin içerisinde; giyim, 1868 dergi, kahve fincanı takımı, kırtasiye ve kupa bölümleri yer alıyor. Özellikle giyim kategorisinde; gömlek, rozet, şapka, t-shirtler yer alırken, kırtasiye kategorisi içerisinde; kalem, defter, nostaljik radyo, sırt çantası, victorinox çakı ve kupa bölümünde ise modern ve retro isimli bardaklar bulunuyor.

Ürün ve fiyatların bilgilendirilmesi ise bu şekilde yapılıyor:

Gömlek 183,60 TL, t-shirt 129,60 TL, kalem 531 TL, sırt çantası 577,80, nostaljik radyo 522,74 TL, kahve fincan takımı 286,74 TL, kupalar 51,35 TL, defter ise 82,60

İşte Türk Kızılay'ına yapılabilinecek 'Bağış Ana Sayfası' adı altında bağış listesi :

Bağış Ana Sayfası
Genel Nakdi Bağış
Zekat
Eğitim Yardımları
İdlip Evleri Bağışı
Acil Afet Çadırı
Vekaletle Kurban Bağışı
Aşevleri Bağışı
Su Kuyusu Bağışı
Sağlık Yardımları
Bebek Bohçası Bağışı
Sosyal Yardım Bağışları
Uluslararası Bağışlar
Afet Müdahale Bağışları
Kızılay Kart Bağışı
Ayni Bağışlar
Gayrimenkul Bağışları
Kızılay Mağaza

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme