Türkiye, IALA Konseyi'nde yeniden yerini aldı: Bu üyelik ne ifade ediyor?

Türkiye, IALA Konseyi'ne yeniden üye seçildi. Bu seçim, Singapur'daki 1. Genel Kurul Toplantısı'nda gerçekleşti. Türkiye'nin 2006 yılından bu yana kesintisiz süren üyeliği denizcilik güvenliğine ve seyrüsefer emniyetine verdiği önemin bir göstergesi. Peki, Türkiye'nin IALA Konseyi'ndeki rolü denizcilik sektörüne nasıl yön verecek? İşte detaylar:

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Uluslararası Deniz Seyir Yardımcıları Teşkilatı (IALA) Konseyi'ne yeniden üye seçildiğini duyurdu. Singapur'da 18-21 Şubat 2025 tarihleri arasında düzenlenen 1. Genel Kurul Toplantısı kapsamında gerçekleştirilen seçimlerde, Türkiye örgütün yürütme organı olan IALA Konseyi'nde yer almaya devam edecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye'nin IALA'daki rolünün ve 2006 yılından bu yana kesintisiz olarak sürdürdüğü Konsey Üyeliği'nin, ülkenin denizcilik alanındaki gelişimi ve deniz güvenliğine verdiği önemin bir göstergesi olduğu vurgulandı.1957 yılında kurulan ve 2024 yılı itibarıyla hükümetler arası bir teşkilata dönüşen IALA, deniz seyir yardımcılarının uluslararası standartlara uygun hale getirilmesini ve denizcilik güvenliğinin artırılmasını amaçlıyor. Türkiye, teşkilatın kurucu üyeleri arasında yer alırken, uzun yıllardır konsey üyeliğini sürdürüyor.

'IALA KONSEYİ'NE YENİDEN ÜYE SEÇİLMİŞTİR'

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:
'Türkiye, Uluslararası Deniz Seyir Yardımcıları Teşkilatı'nın (IALA) 18-21 Şubat 2025 tarihlerinde Singapur'da düzenlenen 1. Genel Kurul Toplantısı'nda gerçekleştirilen seçimlerde, örgütün yürütme organı olan IALA Konseyi'ne yeniden üye seçilmiştir. Türkiye'nin kurucu üyesi olduğu IALA'daki rolü ve 2006 yılından beri kesintisiz sürdürdüğü Konsey Üyeliği, ülkemizin denizcilik alanındaki gelişimi kadar deniz güvenliğine ve seyrüsefer emniyetine verdiği önemin göstergesidir'

Bakmadan Geçme